Eddig 17 millió forinttal támogattátok a 444-et, idén 30 milliót szeretnénk elérni

444
2017 november 14., 14:55

Májusban indítottuk el a 444 támogatási programját. Az indulás óta összesen 17 millió forintot kaptunk tőletek. Sok pénz. Több ezren adtatok, átlagosan több mint 5000 forintot. Volt, aki egyszer küldött nagyobb összeget, és van, aki havonta rendszeresen utal kisebbet.

Az eddig beérkezett 17 millió kicsit több mint a fele annak a 30 millió forintnak, amennyit 2017-ben szeretnénk összegyűjteni. Csak a viszonyítás kedvéért: körülbelül 30 millió forintból működik egy hónapig a 444.

Hírlevelünkben kéthetente megírjuk, hogy mi mindenben segít nekünk a támogatásotok (itt lehet feliratkozni, ha érdekel), de így év vége előtt most itt is összegezzük, miben tudtunk előrelépni május óta.

Három új tagja van a szerkesztőségnek: 

Rendszeresen együttműködünk a Medián közvéleménykutatóval. Így derült ki például, hogy „A magyarok 44 százaléka szerint hasznos a homeopátia” és hogy „A magyarok többsége pont attól fél a legjobban, amitől a kormány szeretné”.

Elindítottuk a heti videóhíradót.

Plankó Gergő a videóesszé műfajával kísérletezett, két részben (a Nyugat-kultusz és a Szabadságharc-kultusz bemutatásával) magyarázta, hogyan működik a nemzeti díszletépítés rendszere.

Fél év alatt tizenhat nagy riport, oknyomozás, elemzés jelent meg a hosszú  cikkeinknek fenntartott tldr rovatban: például Urfi Péter (444-es debütáló írásában) elsőként tárta föl részletesen a nőket zaklató színházi rendező, Marton László történetét.

Természetesen még több ezer cikk, fotó, videó készült abból a pénzből (is), amit tőletek kaptunk.

Azért szeretnénk év végéig összesen 30 millió forintot összegyűjteni, hogy mindezt folytatni tudjuk, illetve tele vagyunk újabb tervekkel. Szeretnénk elindítani egy podcastsorozatot, és a tldr cikkek egy részét is elérhetővé tennénk hangos verzióban, mp3 formátumban. Elindítanánk egy beszélgetős videóműsort, és kicsit korszerűbbé tennénk a mobilos alkalmazásunkat. Mondjuk ez utóbbi biztos nem lesz nehéz.

És még egyszer nagyon köszönjük, hogy támogattál minket. Nagyon jó érzés, hogy ennyien állnak mögöttünk. Ha segítenél, hogy meglegyen még idén a hiányzó 13 millió forint, akkor itt olvashatsz többet a támogatási lehetőségekről.

UPDATE 11.17:

  • A cikk megjelenése óta már 20 millió forintnál járunk.

UPDATE 11.28:

  • A cikk megjelenése óta már 21 millió forintnál járunk.

UPDATE 12.12:

  • A cikk megjelenése óta már 24 millió forintnál járunk.