A Kúria reagált Lázár János szavaira, aki szerint direkt olyan bíróhoz kerülnek a tao-ügyek, aki "haragszik Magyarországra"

2017 november 16., csütörtök 19:08
281

A csütörtöki kormányinfón kiderült, hogy Lázár János szerint van egy bíró, Baka András, aki nagyon haragszik Magyarországra, és szerinte valamilyen „rejtélyes véletlen miatt” minden, a taóval kapcsolatos ügy hozzá kerül.

Ezt bírta reagálni a kancelláriaminiszter arra, hogy a Kúria is kimondta, tehát immár jogerős, hogy a tao is közpénz. Lázár arra nem tért ki, hogy akkor vajon a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtáblán is pont egy sértett bíróhoz került-e az ügy, merthogy ott is ez az ítélet született a Transparency International által indított perben. A legfrissebb fejlemény, hogy a Kúria ítélete szerint Mészáros Lőrinc sem titkolhatja tovább, mire mentek el a felcsúti tao-milliárdok.

Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

A hvg.hu reagáltatta a Kúriát a miniszter szokatlan személyes támadására, de azt írták, közéleti szereplők politikai megnyilvánulásaira nem válaszolnak. A lap rákérdezett arra is, miért Baka András kapja a tao-s ügyeket, mire azt írták: "az ügyelosztási rend a Kúrián naptári évre előre meghatározott és igazodik az ítélkező tanácsok speciális szakmai ismereteihez. A Polgári Kollégium bírói tanácsai egyes jogterületekre szakosodtak, meghatározott jogterülethez tartozó ügyeket bírálnak el."

Vagyis nincs itt semmi látnivaló. 

A kormány annyira próbálja titkolni, hogy pontosan mire mennek el a tao-pénzek, hogy még az adóörvénybe is becsempésztek egy mondatot, amely szerint a tao-támogatások akkor is adótitoknak minősülnek, ha közérdekű adatról van szó. Mint ismert, a társasági adókedvezmény lényege, hogy a vállalkozások az adójuk egy részét színházra vagy látványsportokra költik. Mivel a költségvetésből esik ki a bevétel, ezért a tao-t rögtön a bevezetésekor állami támogatásként kellett engedélyeztetni az Európai Unióval. Az Orbán-kormány mégis váltig állítja, hogy ez nem közpénz, és aki mégis azt hiszi, az kommunista. (Via hvg.hu, mno.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt