Mészáros Lőrinc már energizál is

Több 444 videó?
Szeretném

A 24.hu írta meg, hogy a felcsúti polgármester céghálója menthetetlenül bővül: most Status Power Invest Kft. néven jegyzett be a cégbíróság egy villamosenergia-termelő céget, aminek a vezetője Mészáros Lőrinc fontos embere, Halmi Tamás. Halmi több Mészáros-érdekeltségben visel tisztséget, például ügyvezetője a Mészáros és Mészáros Kft.-nek, de igazgatósági tag az Opus Global Nyrt.-ben is.

Mészáros Lőrinc energizálGif: Botos Tamás

Az új energetikai cég alapítója a Status Energy Magántőkealap, amit nemrég hoztak létre 10 milliárd forinttal, és az MNB felügyelete csak 2 hete vette nyilvántartásba. A magántőkealap kezelője a Status Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Júliusban jelentették be, hogy a tőkealap-kezelőben Mészáros Lőrinc 75,33, az akkor még Opimusként működő Opus Global pedig 24,67 százalékos tulajdonrészt szerez, majd a Status Capital létrehozott egy 6,5 milliárdos magántőkealapot, a Status MPE-t.

A Konzum-Opus csoport állítása szerint már 200 milliárd forint vagyont kezel, és további terjeszkedést tervez. A magántőkealapokban a befektetők – ha úgy akarják – rejtve maradhatnak, és egyre sűrűbben tűnnek fel stratégiai ügyletekben, például az MKB megszerzésének kulcsszereplője is egy ilyen alap volt – emlékeztet a 24.hu.