Megérkezett a kínai miniszterelnök és vele a dugó is

Li Ko-csiang kínai kormányfőt maga Orbán Viktor köszöntötte a reptéren.

Orbán Viktor kezet fog Li Ko-csiang kínai kormányfõvel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. november 26-ánFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kínai kormányfő vezetésével tartják meg holnap Kína és 16 közép- és kelet-európai ország csúcstalálkozóját. Másnap Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfőjével. 

Virágot is kapottFotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Szijjártó Péter külügyminiszter az MTI szerint azon melegében elmondta: Magyarországnak reálisan kitűzhető célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, és a Közép-Európába irányuló kínai befektetések vonatkozásában is vezető helyen szerepeljen. Szijjártó szerint 23 kétoldalú megállapodást írnak alá a kínai fél és a közép-európai országok között hétfőn. És bizony 

kiírják a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszára a közbeszerzési eljárást. 

Arról a vasútvonalról van szó, amit kínai hitelből, de végső soron a magyar állam finanszíroz, és amit kínai vállalkozókkal építtetnek. Hogy aztán kínai árukat szállítsanak Európába.

Közben az M3-ason 15.15-kor ilyen állapotok voltak olvasónk fotója szerint:

Kocsi tetején álló férfi az M3-asonFotó: Olvasónk

A budapesti közlekedési káoszról itt tájékozódhatnak.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.