Megérkezett a kínai miniszterelnök és vele a dugó is

POLITIKA
2017 november 26., 14:59
comments 164

Li Ko-csiang kínai kormányfőt maga Orbán Viktor köszöntötte a reptéren.

photo_camera Orbán Viktor kezet fog Li Ko-csiang kínai kormányfõvel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. november 26-án Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

A kínai kormányfő vezetésével tartják meg holnap Kína és 16 közép- és kelet-európai ország csúcstalálkozóját. Másnap Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfőjével. 

photo_camera Virágot is kapott Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Szijjártó Péter külügyminiszter az MTI szerint azon melegében elmondta: Magyarországnak reálisan kitűzhető célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, és a Közép-Európába irányuló kínai befektetések vonatkozásában is vezető helyen szerepeljen. Szijjártó szerint 23 kétoldalú megállapodást írnak alá a kínai fél és a közép-európai országok között hétfőn. És bizony 

kiírják a Budapestet Belgráddal összekötő vasútvonal magyarországi szakaszára a közbeszerzési eljárást. 

Arról a vasútvonalról van szó, amit kínai hitelből, de végső soron a magyar állam finanszíroz, és amit kínai vállalkozókkal építtetnek. Hogy aztán kínai árukat szállítsanak Európába.

Közben az M3-ason 15.15-kor ilyen állapotok voltak olvasónk fotója szerint:

photo_camera Kocsi tetején álló férfi az M3-ason Fotó: Olvasónk

A budapesti közlekedési káoszról itt tájékozódhatnak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt