Pintér Attila szerint kulturálatlanok a balmazújvárosi nézők

Értékelhető játék ugyan továbbra sincs, de legalább az edzők elszórakoztatják a magyar foci híveit. 

Szombaton Balmazújváros-Puskás meccs volt, ez a két csapat jutott fel idén az NBI-be. Mindkettőnek van fideszes hátszele, a Balmazt Tiba István fideszes képviselő irányítja, a Puskás mögött Tudjukki áll. A hasonlóságok ebben nagyjából kimerültek, a két csapat anyagi helyzetében kb. akkora a szakadék, mint egy mezei fideszes képviselő és a miniszterelnök között. 

A Balmazújváros az NBI legcsóróbb csapata, miközben a pénzben úszó Felcsúton a magyar bajnokság harmadik legerősebb játékoskeretet vásárolták össze. Előbbi ezért például igyekszik betartani az MLSZ ajnálását, hogy pályára küldjön fiatal játékost, amiért fordulónként 10 millió forintos bónuszt kap, Felcsúton ezzel hangyányit sem törődnek, a Puskás Akadémiában nem játszik fiatal játékos, viszont például 

A hatalmas anyagi különbség ellenére a Balmaz 2-2-t játszott a Puskás Akadémiával. Horváth Ferenc, a Balmaz edzője az értékelésében oda is szúrt a Felcsútnak: 

Horváth már ősz elején is beszólt Pintérnek, amikor a felcsúti edző hetek óta tartó, a bírók döntéseit kritizáló hisztizésén gúnyolódott. 

A szintén a meccs után nyilatkozó Pintér Attila eleinte a szokásos formáját hozta, vagyis nagyon felkészültek az ellenfélből, megérdemelték volna a győzelmet, bírózott is - bár a Fradi ellen kapott kamu 11-es után megígérte, hogy nem fog - aztán váratlanul beszólt a szerinte kulturálatlan balmazújvárosi közönségnek:

Hogy miért húzta fel magát Pintér, azt nem tudni. Miután mindössze 714 néző volt az új balmazújvárosi stadionban, minden hangosabb szó eljuthatott hozzá. Pintért - csapatával együtt - nem igazán kedvelik az ellenfél szurkolói. A Puskásnak pedig egyszerűen nincs tábora, a hazai meccsei sem, olyan pláne nem, amelyik idegenben is elkísérné a csapatot, hogy istenítse a mestert. Így aztán kevés a pozitív visszacsatolás. (Pintérnek volt már konfliktusa a szurkolókkal, tavasszal Sopronban leköpték. A szurkolók szerint Pintér provokálta őket, mutogatott is nekik. Az MLSZ ezért először írásbeli figyelmeztetésben részesítette az edzőt, de másodfokon felmentették a felcsúti mágust. Pintér azt mondta, hogy nem kapták meg a kellő tiszteletet.)

A harmadik legerősebb játékoskerettel Pintér egyenesen a 9. helyig repítette a Puskás Akadémiát, a Balmazújváros három ponttal lemaradva 10 az NBI-ben.

Aztán a Pintér-Horváth Ferenc párbaj második részét a dobogó tetejéről leszorítva jött a Diósgyőrt edző Bódog Tamás, és elmondta, mi minden miatt veszíthet egy csapat (ők az Újpesttől kaptak ki). Például azért, mert nyálas zenéket hallgatnak a játékosok meccs előtt:

Szombathelyen pedig abból mutattak például Felcsútnak, hogy összevásárolt játékosok helyet érdemes fiatalokat pályára küldeni. A 17 éves Kiss Tamás ilyen, egyébként győztes gólt lőtt a Fradinak:

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.