Az Unibet pert nyert a magyar állammal szemben, mert diszkriminatív volt, ahogy odaítélték a kaszinókoncessziókat

eu
2017 november 30., 15:08
comments 111

Az Unibet onlineszerencsejáték-szolgáltató jogerősen pert nyert a magyar állammal szemben. A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság jogerős döntése értelmében Magyarország jogellenesen járt el, amikor a külföldi onlineszerencsejáték-szolgáltatókat bírsággal sújtotta, illetve a weboldalaikhoz történő hozzáférést korlátozta – közölte a cég jogi képviseletét ellátó bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda közölte az MTI-vel.

A magyar hatóságok még 2014-ben állapították meg, hogy a máltai bejegyzésű, többek között távszerencsejáték-szervezéssel foglalkozó Unibet International nevű cég magyar nyelvű internetes oldalakon szerencsejáték-szolgáltatásokat nyújt, de nincs meg ehhez Magyarországon a szükséges engedélye, ezért elrendelték az oldalak ideiglenes megszüntetését, és bírságot szabtak ki a cégre.

Az Európai Unió Bírósága viszont idén júniusban kimondta: a távszerencsejátékok engedélyezésére vonatkozó magyar szabályozás nem összeegyeztethető a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével.

Az ügyvédi iroda közölte: a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság – az Európai Bíróság előzetes döntésével megegyezően – megerősítette az Unibet (jelenlegi nevén Trannel) International Limitedet képviselő bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda tanácsadó véleményét.

A bírósági döntés értelmében Magyarországnak az online szerencsejátékok nyújtására vonatkozó koncessziók odaítélésével kapcsolatos szabályai nem egyeztethetőek össze a szolgáltatásnyújtás szabadságának elvével, mert a korlátozások diszkriminatívak, sértették a letelepedés szabadságát, és sérült az átláthatóság követelménye is.

Jádi Németh Andrea, az ügyvédi iroda ügyvezető partnere szerint a döntés nagyban befolyásolhatja a hazai online szerencsejáték szabályozásának alakulását. Abban bíznak, hogy az ítéletre eredményesen lehet majd támaszkodni a magyar bíróság előtt folyamatban levő több száz perben.

Andy Vajna, government commissioner responsible for the renewal of the Hungarian film industry, owner of TV2, in February 2017
photo_camera Andy Vajna, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztos a Miért jönnek a hollywoodi sztárok és produkciók Magyarországra? című háttérbeszélgetésen Budapesten, a Magyar Nemzeti Filmalap székházában 2017. február 7-én. Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Emlékeztetőül: Andy Vajna épp Tiborcz Istvánnal kávézott, miközben az ölébe pottyant az online kaszinópiac.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.