Kövér László 432 ezer forintos büntetésre ítélte Szél Bernadettet, mert odaállt Németh Szilárd mögé egy „HAZUDIK” feliratú lappal

parlament
2017 november 30., 15:17
comments 232

„Kövér László újra lecsapott: rám visszaesőként a maximális büntetést szabta ki, Hadházy Ákos pedig százezer forintos levonást kapott, azért mert felmutattunk egy »hazudik« feliratú táblát, miközben Németh Szilárd hazudott”

jelentette be Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője és miniszterelnök-jelöltje a Facebookon.

Szél Bernadett és Hadházy Ákos „Hazudik” feliratú lapot tart Németh Szilárd napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén november 20-án.
photo_camera Szél Bernadett frakcióvezető és Hadházy Ákos frakcióvezető-helyettes „Hazudik” feliratú lapot tart Németh Szilárd napirend előtti felszólalása alatt az Országgyűlés plenáris ülésén november 20-án. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A hvg.hu kérdésére Szél Bernadett azt is elmondta, hogy neki így bruttó 432 107 forint kell fizetnie, bár a döntés nem végleges, a párt fellebbez a két képviselő büntetése ellen.

Szél Bernadett áprilisban a civiltörvény parlamenti vitáján is fel akart mutatni egy lapot, akkor a CÖF-CÖKA teljesen üres beszámolóját, de a levezető elnök nem engedte, mert az szerinte „tiltott szemléltetésnek” minősült.

Szél a Facebokon azt is írta, hogy: „Ha már a házelnök értelmetlenül és következetlenül büntet, akkor a pénz legalább menjen jó célra: ezért ma kezdeményeztük, hogy a tőlünk beszedett pénzek egy külön alapba kerüljenek, és nélkülöző családokat támogassunk belőle. Döbbenetes ugyanis az, hogy ezeket a pénzeket jelenleg Kövér László tulajdonképpen megtarthatja, mert ott marad az Országgyűlésnél.”

Németh Szilárdot egyébként nem először kapták hazugságon, én például nemrég pontosan 50 hazugságát mutattam be.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.