A Miniszterelnökség dolgozói 100, illetve 250 ezer forintnyi Erzsébet-utalványt kaptak jutalmul

POLITIKA
2017 december 20., 15:17
comments 135

Miután a Magyar Nemzet arról írt, hogy Trócsányi László igazságügyi miniszter megjutalmazta magát 200 ezer forintnyi Erzsébet-utalvánnyal, érdeklődtünk a Miniszterelnökségnél, hogy az ott dolgozók tényleg nem kaptak-e Erzsébet utalványt, ahogy a cikk állítja.

Ugyanis ennek némileg ellentmondani látszik az a dokumentum, ami szerint Lázár János decemberi határozata alapján igenis jár jutalom a minisztérium dolgozóinak, 250 ezer, illetve 100 ezer forintnyi Erzsébet-utalvány annak függvényében, hogy mióta dolgoznak a Miniszterelnökségen.

Jelenfi Gabriella osztályvezető (b) Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár Csongrád megyei igazgatója (k) társaságában köszönti Lázár János (akkor még csak) Miniszterelnökséget vezető államtitkárt a hódmezővásárhelyi városházán nyílt állampapír-forgalmazási ponton 2013. május 3-án.
photo_camera Jelenfi Gabriella osztályvezető (b) Rigó Szilveszterné, a Magyar Államkincstár Csongrád megyei igazgatója (k) társaságában köszönti Lázár János (akkor még csak) Miniszterelnökséget vezető államtitkárt a hódmezővásárhelyi városházán nyílt állampapír-forgalmazási ponton 2013. május 3-án. Fotó: Kelemen Zoltán Gergely / MTI

A Minisztérium a válaszában elismerte, hogy jár a jutalom:

„A kérdésében szereplő cikk írója a Miniszterelnökségnél november végén érdeklődött az év végi juttatások kapcsán. A tárca a valóságnak megfelelően tájékoztatta, hogy jutalmat, vagy Erzsébet utalványt nem kaptak a Miniszterelnökség dolgozói. Lázár János miniszter úr később, decemberben döntött arról, hogy Erzsébet utalványban részesülhetnek a tárca dolgozói, amelyeket december 14-ét követően vehettek át a munkatársak.

Erzsébet utalványt a tárca minden dolgozója kapott, kivéve a minisztert, a kormánybiztosokat, a miniszterelnöki biztosokat, a miniszterelnöki megbízottakat és a miniszteri biztosokat.

A tárca azon munkatársai, akik jogviszonya 2017. augusztus 31. napját megelőzően jött létre 250.000,- Ft, míg azon munkatársak, akik jogviszonya 2017. szeptember 1. napját követően jött létre 100.000,- Ft értékű Erzsébet utalványt kaptak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.