150 milliós bírság a BKK súlyos hibákkal átadott online jegyrendszere miatt

gazdaság
2017 december 21., 13:54
comments 74

Megbüntette a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t és a T-Systemst a félkészen átadott online jegyrendszer miatt - közölte a Hír TV híradója.

Ez volt az a rendszer, amin azonnal irgalmatlan biztonsági réseket fedeztek fel, a T-Systems és a BKK vezére pedig hihetetlen arrogánsan lépett fel a hibákra a figyelmet felhívó diák ellen, feljelentést is tettek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint megsértették a közbeszerzésekről szóló törvényt azzal, hogy a BKK közbeszerzési eljárás nélkül újra a T-Systemt bízta meg a jegyrendszer elkészítésével, annak ellenére hogy az az első verzióban súlyos hibákat hagyott.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint nem volt szabályos, hogy a BKK elfogadta a T-Systems ajánlatát, hogy az informatikai cég a saját költségén kijavítja a hibákat. Mert azután, hogy kiderültek a rendszer hibái, a BKK-nak új közbeszerzést kellett volna kiírnia kijavításukra vagy új rendszer fejlesztésére ahelyett, hogy a T-Systemsszel kötött szerződést módosítja.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt