150 milliós bírság a BKK súlyos hibákkal átadott online jegyrendszere miatt

Megbüntette a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t és a T-Systemst a félkészen átadott online jegyrendszer miatt - közölte a Hír TV híradója.

Ez volt az a rendszer, amin azonnal irgalmatlan biztonsági réseket fedeztek fel, a T-Systems és a BKK vezére pedig hihetetlen arrogánsan lépett fel a hibákra a figyelmet felhívó diák ellen, feljelentést is tettek. 

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint megsértették a közbeszerzésekről szóló törvényt azzal, hogy a BKK közbeszerzési eljárás nélkül újra a T-Systemt bízta meg a jegyrendszer elkészítésével, annak ellenére hogy az az első verzióban súlyos hibákat hagyott.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint nem volt szabályos, hogy a BKK elfogadta a T-Systems ajánlatát, hogy az informatikai cég a saját költségén kijavítja a hibákat. Mert azután, hogy kiderültek a rendszer hibái, a BKK-nak új közbeszerzést kellett volna kiírnia kijavításukra vagy új rendszer fejlesztésére ahelyett, hogy a T-Systemsszel kötött szerződést módosítja. 

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.