150 milliós bírság a BKK súlyos hibákkal átadott online jegyrendszere miatt

gazdaság
2017 december 21., 13:54
comments 74

Megbüntette a Közbeszerzési Döntőbizottság a BKK-t és a T-Systemst a félkészen átadott online jegyrendszer miatt - közölte a Hír TV híradója.

Ez volt az a rendszer, amin azonnal irgalmatlan biztonsági réseket fedeztek fel, a T-Systems és a BKK vezére pedig hihetetlen arrogánsan lépett fel a hibákra a figyelmet felhívó diák ellen, feljelentést is tettek.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint megsértették a közbeszerzésekről szóló törvényt azzal, hogy a BKK közbeszerzési eljárás nélkül újra a T-Systemt bízta meg a jegyrendszer elkészítésével, annak ellenére hogy az az első verzióban súlyos hibákat hagyott.

A Közbeszerzési Döntőbizottság szerint nem volt szabályos, hogy a BKK elfogadta a T-Systems ajánlatát, hogy az informatikai cég a saját költségén kijavítja a hibákat. Mert azután, hogy kiderültek a rendszer hibái, a BKK-nak új közbeszerzést kellett volna kiírnia kijavításukra vagy új rendszer fejlesztésére ahelyett, hogy a T-Systemsszel kötött szerződést módosítja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.