Öt nap alatt harmadával zuhant vissza a bitcoin árfolyama

13 ezer dollár alá ment le péntek délelőtt a bitcoin árfolyama, azaz öt nap alatt az értékének mintegy harmadát veszítette el a világ legismertebb digitális pénzeszköze. Ez volt egyben a bitcoin legrosszabb hete 2013 óta. 

A legismertebb kriptovaluta az elmúlt hónapokban elképesztő, szakembereket is megdöbbentő mértékben drágult, a 20 ezer dolláros árfolyam közelébe jutott egyetlen bitcoin értéke. 

Azóta viszont zuhanni kezdett, péntek dél körül 12560 dolláros árfolyamon mérik éppen a bitcoint. 

Rengeteg vita zajlik jelenleg is arról, hogy mennyire lufi a bitcoin: miközben abban mindenki egyet szokott érteni, hogy a mögötte rejlő technológia, a blockchain tényleg komoly forradalmat hozhat el mind a pénzügyeinkben, mind egyéb területeken, maga a bitcoin megítélése már sokkal ellentmondásosabb. 

Bitcoinkereskedők most azt nyilatkozták, hogy számítani lehetett egy ilyen korrekcióra, hiszen az utóbbi időszakban nagyon kiugró volt a drágulás, és mivel most itt az év vége, sok befektető lehet, aki rendesen meggazdagodva most úgy dönthet, itt az ideje kiszállni. 

A hagyományos pénzügyi világ szereplői, jegybanki vezetőktől klasszikus befektetőkig mindenesetre egyre hangosabban riogatnak a bitcoin veszélyeivel, legutóbb a dán jegybank kormányzója nevezte halálos hazardírozásnak a bitcoint. 

Ha valaki ismerkedik mégcsak a bitcoinnal, épp nemrég volt egy nagyobb cikk a Qubiton, amiből az alapokat el lehet sajátítani. (via Reuters)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.