Putyin független jelöltként indul az elnökválasztáson

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Hivatalosan is jelölte Vlagyimir Putyint a márciusi elnökválasztásra kedden egy ismert személyiségekből álló választói kezdeményező csopor Moszkvábant. A döntés egyhangúlag született a Népgazdaság Vívmányainak Kiállítása (VDNH) az Oroszország - az én történelmem nevű pavilonjában. A tanácskozáson maga az elnök nem vett részt. 

Mivel Putyin a nagyobb támogatottság elérésének reményében független jelöltként indul, ezért a jelölést egy legkevesebb 300 fős kezdeményező csoportnak kell megtennie. 

Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

A hivatalos bejegyzéshez a párton kívül induló jelöltnnek 300 ezer támogatói aláírást kell összegyűjtenie. Ez várhatóan könnyen összejön, mert az elnök újraválasztási kampányát az Egységes Oroszország és az Igazságos Oroszország párt is támogatja.     

A független képviselőjelölteknek január 7-ig kell benyújtaniuk az előírt dokumentációt a Központi Választási Bizottsághoz. Az elnökválasztást március 18-ra, a Krím félsziget Oroszországhoz csatolásának negyedik évfordulójára tűzték ki.

Vasárnapra Putyin legfőbb ellenfele, Alekszej Navalnij már összeszedte az indulásához szükséges ajánlásokat, de másnap az orosz választási bizottság megtiltotta neki az indulást. (via MTI)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.