Putyin független jelöltként indul az elnökválasztáson

külföld
2017 december 26., 17:23
comments 77

Hivatalosan is jelölte Vlagyimir Putyint a márciusi elnökválasztásra kedden egy ismert személyiségekből álló választói kezdeményező csopor Moszkvábant. A döntés egyhangúlag született a Népgazdaság Vívmányainak Kiállítása (VDNH) az Oroszország - az én történelmem nevű pavilonjában. A tanácskozáson maga az elnök nem vett részt. 

Mivel Putyin a nagyobb támogatottság elérésének reményében független jelöltként indul, ezért a jelölést egy legkevesebb 300 fős kezdeményező csoportnak kell megtennie. 

photo_camera Fotó: ALEXEY NIKOLSKY/AFP

A hivatalos bejegyzéshez a párton kívül induló jelöltnnek 300 ezer támogatói aláírást kell összegyűjtenie. Ez várhatóan könnyen összejön, mert az elnök újraválasztási kampányát az Egységes Oroszország és az Igazságos Oroszország párt is támogatja.     

A független képviselőjelölteknek január 7-ig kell benyújtaniuk az előírt dokumentációt a Központi Választási Bizottsághoz. Az elnökválasztást március 18-ra, a Krím félsziget Oroszországhoz csatolásának negyedik évfordulójára tűzték ki.

Vasárnapra Putyin legfőbb ellenfele, Alekszej Navalnij már összeszedte az indulásához szükséges ajánlásokat, de másnap az orosz választási bizottság megtiltotta neki az indulást. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.