Orbán Viktor standupolni fog egyet a CSU-nál Bajorországban

A magyar miniszterelnök januárban felszólal Angela Merkel pártja, a CDU legfőbb, bajorországi szövetségesénél, a CSU-nál, épp azelőtt, hogy a pártszövetséget vezető német kancellár tárgyalásokat kezd a Szociáldemokrata Párttal (SPD) a kormánykoalícióról.

Orbán és Merkel 2015 októberébenFotó: Gerard Julien / AFP

Ezt a brüsszeli Politicónak megerősítette a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) egyik szóvivője. A lap szerint Orbán a párt január 4. és 6. közötti csúcstalálkozóján lép fel egy volt kolostorban a vidéki Bajorországban.

Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a CSU egy nappal később megy tárgyalni az SPD-vel, és ez lesz Merkel utolsó esélye arra, hogy stabil kormányt hozzon létre, véget vetve a politikai válságnak.

Bajorországban nemrég zárult le egy hosszú hatalmi harc, miután a CSU bejelentette, hogy a dél-németországi tartomány miniszterelnöki székében Markus Söder pénzügyminiszter kerül az Orbánt támogató Horst Seehofer helyére. Kérdés, hogy Söder milyen szövetségese lesz Orbán Viktornak. (Politico)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.