Orbán Viktor standupolni fog egyet a CSU-nál Bajorországban

külföld
2017 december 28., 17:38
comments 148

A magyar miniszterelnök januárban felszólal Angela Merkel pártja, a CDU legfőbb, bajorországi szövetségesénél, a CSU-nál, épp azelőtt, hogy a pártszövetséget vezető német kancellár tárgyalásokat kezd a Szociáldemokrata Párttal (SPD) a kormánykoalícióról.

Orbán és Merkel 2015 októberében
photo_camera Orbán és Merkel 2015 októberében Fotó: Gerard Julien / AFP

Ezt a brüsszeli Politicónak megerősítette a Bajor Keresztényszociális Unió (CSU) egyik szóvivője. A lap szerint Orbán a párt január 4. és 6. közötti csúcstalálkozóján lép fel egy volt kolostorban a vidéki Bajorországban.

Merkel pártja, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a CSU egy nappal később megy tárgyalni az SPD-vel, és ez lesz Merkel utolsó esélye arra, hogy stabil kormányt hozzon létre, véget vetve a politikai válságnak.

Bajorországban nemrég zárult le egy hosszú hatalmi harc, miután a CSU bejelentette, hogy a dél-németországi tartomány miniszterelnöki székében Markus Söder pénzügyminiszter kerül az Orbánt támogató Horst Seehofer helyére. Kérdés, hogy Söder milyen szövetségese lesz Orbán Viktornak. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.