Trump szerint Bannon elvesztette az eszét

külföld
2018 január 03., 18:41
comments 99

Egyáltalán nem rá jellemző módon nem Twitteren, hanem közleményben reagált Donald Trump, miután kiderült, egykori tanácsadója és kampányának stratégája, Steve Bannon egy jövő héten megjelenő könyvben arról fog beszélni, hogy Trump fia és veje árulást követett el, amikor 2016 nyarán a Trump Towerben orosz ügyvédekkel találkozott, és ott Hillary Clintont besározó dokumentumot ígértek nekik, mégsem értesítették a hatóságokat.

A közlemény szerint, amit a Bloomberg idéz, az elnök úgy látja, hogy amikor kirúgták Bannont, nem csak a munkáját, de az eszét is elveszítette. Trump emellett úgy látja, hogy Bannonnak semmi köze nincs hozzá vagy az ő elnökségéhez.

Trump arról ír, hogy Steve csak egy alkalmazott volt, aki eleve azután csatlakozott a kampányhoz, hogy 17 jelöltet már legyőzött.

Most viszont, hogy Steve magára maradt, megtanulhatta, hogy győzni nem olyan könnyű, mint ahogy az elsőre tűnik: nem sok köze volt a történelmi győzelmünkhöz, amit az ország elfeledett férfiai és női vittek véghez. Ugyanakkor az Trump szerint egyértelműen Bannon sara, hogy elbukták az alabamai szenátori széket nemrég. (Ezzel a kamaszlányok molesztálásával megvádolt Roy Moore-ra, illetve az ő vereségére utalt Trump)

Majd azzal folytatja a közlemény, hogy Bannon úgy tesz, mintha háborúban állna a médiával, amit az ellenzéki pártnak nevez, de közben azzal töltötte az idejét, hogy hamis információkat szivárogtatott ki a sajtónak, ami jóval fontosabbnak mutatta be őt, mint amilyen valójában volt. Ez az egyetlen dolog, amihez ért, írja még Trump, aki elmondja azt is, ritkán tárgyalt vele négyszemközt, és csak azokat tudta meggyőzni a befolyásáról, akiknek fogalmuk se volt a viszonyokról.

Arról, hogy kicsoda Steve Bannon és milyen küldetéssel érkezett a Fehér Házba, korábban részletesen is írtunk. 2017 augusztusában dőlt el, hogy Bannon végül távozik hivatalából, ekkor tért vissza a Breitbart élére.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.