A Momentum arra buzdítja a VII. kerületieket, hogy szavazzanak nemmel a bulinegyed-népszavazáson

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

„Mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy részt vesz-e a népszavazáson, de aki részt vesz, azt arra buzdítjuk, hogy szavazzon nemmel”

írja a momentumos Soproni Tamás a Facebookon.

Soproni TamásFotó: Botos Tamás / 444

A párt szerint vannak megoldásra váró problémák, de Bécset és Hollandiát említve példaként azt írják, „inkább közelíteni kéne az álláspontokat, és olyan megoldásra törekedni, amely minden fél számára elfogadható, nem pedig egy sarkos döntéssel ellehetetleníteni az egyik oldalt”.

„A bulinegyed elfogadhatóbb körülmények közti tovább üzemelése az egész ország érdeke” – írják, felhozva, hogy az Magyarország egyik fő turistacsalogatója, a turizmusból pedig mindenki profitál (szállásadók, közlekedési cégek, kisboltok), illetve ott van a bulinegyed által befizetett helyi iparűzési adó is.

A párt szerint Külső-Erzsébetvárosban, a Blaha Lujza téren vagy a Keleti pályaudvar környékén is van bűnözés, és ott is probléma az utcákat ellepő szemét, épp emiatt felelőssége az önkormányzatnak, hogy adóbevételeit a teljes kerület problémáinak megoldására fordítsa.

A Momentum első lépésben a bulinegyed által érintett lakók körülményeinek javítása érdekében javasolja, hogy az önkormányzat és az állam a helyi szórakozóhelyek által termelt bevételből indítson nyílászárócsere-programot, növelve ezzel a lakások hangszigetelését. A helyben keletkező több mint 6 milliárd forintos éves állami adóbevételekből azonnal fedezhető lenne az összes Belső-Erzsébetvárosban élő nyugalmának biztosítása – írják.

A VII. kerület arról szavazhat február 18-án, hogy a bulinegyed néven ismert Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva.