A Momentum arra buzdítja a VII. kerületieket, hogy szavazzanak nemmel a bulinegyed-népszavazáson

Budapest
2018 január 04., 13:19
comments 442

„Mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy részt vesz-e a népszavazáson, de aki részt vesz, azt arra buzdítjuk, hogy szavazzon nemmel”

írja a momentumos Soproni Tamás a Facebookon.

photo_camera Soproni Tamás Fotó: Botos Tamás / 444

A párt szerint vannak megoldásra váró problémák, de Bécset és Hollandiát említve példaként azt írják, „inkább közelíteni kéne az álláspontokat, és olyan megoldásra törekedni, amely minden fél számára elfogadható, nem pedig egy sarkos döntéssel ellehetetleníteni az egyik oldalt”.

„A bulinegyed elfogadhatóbb körülmények közti tovább üzemelése az egész ország érdeke” – írják, felhozva, hogy az Magyarország egyik fő turistacsalogatója, a turizmusból pedig mindenki profitál (szállásadók, közlekedési cégek, kisboltok), illetve ott van a bulinegyed által befizetett helyi iparűzési adó is.

A párt szerint Külső-Erzsébetvárosban, a Blaha Lujza téren vagy a Keleti pályaudvar környékén is van bűnözés, és ott is probléma az utcákat ellepő szemét, épp emiatt felelőssége az önkormányzatnak, hogy adóbevételeit a teljes kerület problémáinak megoldására fordítsa.

A Momentum első lépésben a bulinegyed által érintett lakók körülményeinek javítása érdekében javasolja, hogy az önkormányzat és az állam a helyi szórakozóhelyek által termelt bevételből indítson nyílászárócsere-programot, növelve ezzel a lakások hangszigetelését. A helyben keletkező több mint 6 milliárd forintos éves állami adóbevételekből azonnal fedezhető lenne az összes Belső-Erzsébetvárosban élő nyugalmának biztosítása – írják.

A VII. kerület arról szavazhat február 18-án, hogy a bulinegyed néven ismert Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt