A Momentum arra buzdítja a VII. kerületieket, hogy szavazzanak nemmel a bulinegyed-népszavazáson

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

„Mindenkinek a lelkiismeretére bízzuk, hogy részt vesz-e a népszavazáson, de aki részt vesz, azt arra buzdítjuk, hogy szavazzon nemmel”

írja a momentumos Soproni Tamás a Facebookon.

Soproni TamásFotó: Botos Tamás / 444

A párt szerint vannak megoldásra váró problémák, de Bécset és Hollandiát említve példaként azt írják, „inkább közelíteni kéne az álláspontokat, és olyan megoldásra törekedni, amely minden fél számára elfogadható, nem pedig egy sarkos döntéssel ellehetetleníteni az egyik oldalt”.

„A bulinegyed elfogadhatóbb körülmények közti tovább üzemelése az egész ország érdeke” – írják, felhozva, hogy az Magyarország egyik fő turistacsalogatója, a turizmusból pedig mindenki profitál (szállásadók, közlekedési cégek, kisboltok), illetve ott van a bulinegyed által befizetett helyi iparűzési adó is.

A párt szerint Külső-Erzsébetvárosban, a Blaha Lujza téren vagy a Keleti pályaudvar környékén is van bűnözés, és ott is probléma az utcákat ellepő szemét, épp emiatt felelőssége az önkormányzatnak, hogy adóbevételeit a teljes kerület problémáinak megoldására fordítsa.

A Momentum első lépésben a bulinegyed által érintett lakók körülményeinek javítása érdekében javasolja, hogy az önkormányzat és az állam a helyi szórakozóhelyek által termelt bevételből indítson nyílászárócsere-programot, növelve ezzel a lakások hangszigetelését. A helyben keletkező több mint 6 milliárd forintos éves állami adóbevételekből azonnal fedezhető lenne az összes Belső-Erzsébetvárosban élő nyugalmának biztosítása – írják.

A VII. kerület arról szavazhat február 18-án, hogy a bulinegyed néven ismert Belső-Erzsébetvárosban lévő vendéglátó üzletek éjfél és reggel 6 között ne tarthassanak nyitva.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.