Jeff Sessions fenyegetőzése ellenére se áll le a legalizációs hullám az USA-ban

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!
A vermonti szabályok szerint tartani és termeszteni szabad, árusítani viszont nem lehet a marihuánát.Fotó: P. Solomon Banda/AP

Elsőként a marihuánát legalizáló amerikai államok között Vermontban nem népi kezdeményezésre, hanem a helyi törvényhozás javaslatára csütörtökön legalizálták a marihuána birtoklását és termesztését. Az elfogadott törvény a marihuána kereskedelmét továbbra is tiltja.

A vermonti képviselők pont aznap döntöttek a marihuána legalizációjáról, amikor Jeff Sessions, Donald Trump igazságügyi minisztere memorandumban szólította fel a szövetségi hatóságokat a korábbi elnéző gyakorlatuk felfüggesztésére. Szövetségi szinten ugyanis a marihuána még mindig illegális, így elvben a szövetségi hatóságoknak még azokban az államokban is joguk volna fellépni a marihuánafogyasztók, -termelők és -terjesztők ellen, ahol a helyi jogszabályok már legalizálták a kannabiszt.

A képviselőház törvényjavaslatáról még a szenátusnak is döntenie kell. Ez formaságnak tűnik, mert eredetileg a szenátus kezdeményezte a legalizációt, csak a képviselőházban némileg módosult a javaslat, ezért újra szavazniuk kell róla. Az állam kormányzója, a republikánus Phil Scott már azt is megígérte, hogy ezután a technikai lépés után ő maga is aláírja a törvényt, mely igy hatályosulni is fog. (Via Forbes)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.