Bannon belebukott: otthagyja a Breitbartot

külföld
2018 január 09., 20:47
comments 77

Steve Bannon otthagyja a Breitbart Newst, amelynek eddig az ügyvezető elnöke volt. Az alt-right mozgalom zászlóshajója, Donald Trump kedvenc olvasmánya és legfontosabb médiapartnere nélküle folytatja tovább, miután - a New York Times értesülései szerint - a Breitbart és az egész trumpizmus egyik fő mecénása, a Mercer család Rebekah nevű tagja kikényszerítette a távozását.

Kabinetülés 2017. március 11-én. Azóta távozott a Fehér Házból a baloldali sarokban ülő Steve Bannon főstratéga, Reince Priebus kabinetfőnök és Sean Spicer sajtószóvivő
photo_camera Kabinetülés 2017. március 11-én. Azóta távozott a Fehér Házból a baloldali sarokban ülő Steve Bannon főstratéga, Reince Priebus kabinetfőnök és Sean Spicer sajtószóvivő Fotó: Pete Marovich/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump korábbi kampányfőnöke és főstratégája, Steve Bannon az amerikai politikát megrázó botránykönyvben azt mondta: árulásnak látja, hogy Trump fia és veje találkozott az oroszokkal. Trump erre úgy reagált, hogy Bannon elvesztette az eszét. Ezek után becsicskult, visszavonta az állításait és Trumpot dicsőítette. Nem jött be.

Az Axios gyorselemzése szerint „Trump megkapta a skalpját”. Az elnök a Fehér Házban és környékén mindenkit választás elé állított: „vagy én vagy Steve”. A legtöbbeknek egyszerű volt a választás, és majdnem mindenki magára hagyta Bannont.

„Istenem, nem hiszem el hogy az egész mozgalom ezen a csávón bukott
el. Neki vége” - mondta az Axios Fehér Ház-i forrása.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.