Bannon belebukott: otthagyja a Breitbartot

2018 január 9., kedd 20:47
77

Steve Bannon otthagyja a Breitbart Newst, amelynek eddig az ügyvezető elnöke volt. Az alt-right mozgalom zászlóshajója, Donald Trump kedvenc olvasmánya és legfontosabb médiapartnere nélküle folytatja tovább, miután - a New York Times értesülései szerint - a Breitbart és az egész trumpizmus egyik fő mecénása, a Mercer család Rebekah nevű tagja kikényszerítette a távozását.

Kabinetülés 2017. március 11-én. Azóta távozott a Fehér Házból a baloldali sarokban ülő Steve Bannon főstratéga, Reince Priebus kabinetfőnök és Sean Spicer sajtószóvivő Fotó: Pete Marovich/Picture-Alliance/AFP

Donald Trump korábbi kampányfőnöke és főstratégája, Steve Bannon az amerikai politikát megrázó botránykönyvben azt mondta: árulásnak látja, hogy Trump fia és veje találkozott az oroszokkal. Trump erre úgy reagált, hogy Bannon elvesztette az eszét. Ezek után becsicskult, visszavonta az állításait és Trumpot dicsőítette. Nem jött be.

Az Axios gyorselemzése szerint „Trump megkapta a skalpját”. Az elnök a Fehér Házban és környékén mindenkit választás elé állított: „vagy én vagy Steve”. A legtöbbeknek egyszerű volt a választás, és majdnem mindenki magára hagyta Bannont.

„Istenem, nem hiszem el hogy az egész mozgalom ezen a csávón bukott
el. Neki vége” - mondta az Axios Fehér Ház-i forrása.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt