Semjén: Naffa testvéreit nem honosítani olyan, mint valakit azért nem felvenni egy egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy csokit

hablaty
2018 január 17., 07:19
comments 110

Az LMP-s Demeter Márta által kért iratbetekintésből derült ki, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „messzemenőkig támogatta” a kormány által kiemelkedően támogatott üzletember, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul, Zaid Naffa testvéreinek honosítási ügyét.

Semjén erről most a Hír Tv-nek azt mondta, nem volt szeplőtlen Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a testvérei magyar állampolgárságot kapjanak. Azt is állította, hogy ő nem lobbizott a családért, csak a feladatát végezte, amikor állampolgársági kérelmüket a külügyminisztérium kérésére a köztársasági elnökhöz továbbította.

A KDNP elnöke szerint épp a Naffa család esete mutatja be, hogy jól működik a magyar rendszer:

„A Naffa család tekintetében, ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, le is blokkoltam az egészet. Következésképpen az illető nem kapta meg, hiába javasolta egy arra hivatott állami szerv.”

Semjén szerint az, ha Naffa rokonait elhajtották volna, az olyan lett volna, mintha valakit nem vennének fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből.

Ezzel szemben épp az egyik honosítást kérő testvér, Tarik Naffa volt az, aki eljárt annak érdekében, hogy a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi bankár, Ghaith Pharaon – akivel Orbán Viktor veje, Tiborcz István is üzletelt – tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon. (Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.