Semjén: Naffa testvéreit nem honosítani olyan, mint valakit azért nem felvenni egy egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy csokit

hablaty
2018 január 17., 7:19
comments 112

Az LMP-s Demeter Márta által kért iratbetekintésből derült ki, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „messzemenőkig támogatta” a kormány által kiemelkedően támogatott üzletember, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul, Zaid Naffa testvéreinek honosítási ügyét.

Semjén erről most a Hír Tv-nek azt mondta, nem volt szeplőtlen Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a testvérei magyar állampolgárságot kapjanak. Azt is állította, hogy ő nem lobbizott a családért, csak a feladatát végezte, amikor állampolgársági kérelmüket a külügyminisztérium kérésére a köztársasági elnökhöz továbbította.

A KDNP elnöke szerint épp a Naffa család esete mutatja be, hogy jól működik a magyar rendszer:

„A Naffa család tekintetében, ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, le is blokkoltam az egészet. Következésképpen az illető nem kapta meg, hiába javasolta egy arra hivatott állami szerv.”

Semjén szerint az, ha Naffa rokonait elhajtották volna, az olyan lett volna, mintha valakit nem vennének fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből.

Ezzel szemben épp az egyik honosítást kérő testvér, Tarik Naffa volt az, aki eljárt annak érdekében, hogy a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi bankár, Ghaith Pharaon – akivel Orbán Viktor veje, Tiborcz István is üzletelt – tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon. (Hír Tv)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt