Semjén: Naffa testvéreit nem honosítani olyan, mint valakit azért nem felvenni egy egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy csokit

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Az LMP-s Demeter Márta által kért iratbetekintésből derült ki, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes „messzemenőkig támogatta” a kormány által kiemelkedően támogatott üzletember, a nemzetbiztonsági átvilágításon megbukott tiszteletbeli jordán konzul, Zaid Naffa testvéreinek honosítási ügyét.

Semjén erről most a Hír Tv-nek azt mondta, nem volt szeplőtlen Zaid Naffa, de ez nem befolyásolta, hogy a testvérei magyar állampolgárságot kapjanak. Azt is állította, hogy ő nem lobbizott a családért, csak a feladatát végezte, amikor állampolgársági kérelmüket a külügyminisztérium kérésére a köztársasági elnökhöz továbbította.

A KDNP elnöke szerint épp a Naffa család esete mutatja be, hogy jól működik a magyar rendszer:

„A Naffa család tekintetében, ahol biztonsági kockázat volt, azt a titkosszolgálatok jelezték, le is blokkoltam az egészet. Következésképpen az illető nem kapta meg, hiába javasolta egy arra hivatott állami szerv.”

Semjén szerint az, ha Naffa rokonait elhajtották volna, az olyan lett volna, mintha valakit nem vennének fel az egyetemre, mert az unokatestvére elcsent egy sportszeletet a közértből.

Ezzel szemben épp az egyik honosítást kérő testvér, Tarik Naffa volt az, aki eljárt annak érdekében, hogy a nemzetközi körözés alatt álló szaúdi bankár, Ghaith Pharaon – akivel Orbán Viktor veje, Tiborcz István is üzletelt – tartózkodási engedélyt kapjon Magyarországon. (Hír Tv)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.