Mégsem miséznek a keresztény értelmiségiek Horthy Miklósért Auschwitz felszabadulásának évfordulóján

2018 január 25., csütörtök 9:24
237

Lefújta a Horthy Miklós emlékmisét és megemlékezést Osztie Zoltán, a kormány kedvenc plébánosa. Január 27-én lett volna, vagyis aznap, amikor az auschwitzi haláltábor felszabadulásának nemzetközi emléknapja is. 

A belvárosi Nagyboldogasszony főplébánia plébánosa, Osztie Zoltán még szerdán is rosszindulatú feltételezésnek nevezte, hogy szándékosan időzítették a holokauszt emléknapra az évente megtartott Horthy-megemlékezésüket, és megtartják a rendezvényt az általa nagyra tartott kormányzóért, mert „nem akarnak mást, mint tisztelettel és szeretettel a társadalmi kiengesztelődésért imádkozni.”

Csütörtökön már azt jelentette be a Szemlélek blognak adott interjúban, hogy „Egyházi elöljárókkal egyeztetve döntés született arról, hogy sem a megemlékezést, sem a szentmisét nem tartjuk meg”.

Ezeket mondta még az interjúban:

  • „Akik gyűlölködnek, árkot ásnak, akik szembehelyezkedni akarnak, ők azok, akik ebből világra szóló médiakampányt, hisztériát csinálnak.” 
  • „Egy koncertszervező cég nyilván megnézi, hogy mi mivel ütközik, egy kultúrház nem szervez programot talán focimeccs idejére. Mi nem így vagyunk ezzel.”
  • „Én nem vagyok antiszemita. Választott népnek ismerem el a zsidó népet, nem gyűlölködöm a zsidókkal szemben. Az egyik hívőnk, akivel sokszor beszélgetünk, megöleljük egymást, nagyon tiszteljük egymást, zsidó származású ember.”   

A megemlékezésen felszólalt volna Lezsák Sándor, a parlament alelnöke és Boross Péter volt kormányfő is, aki szerint Szakály Sándor történész jogosan nevezte idegenrendészeti problémának a kárpátaljai zsidók deportálását és lemészárlását.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt