Bocsánatot kért a volt román miniszterelnök a megsértett kisebbségektől

POLITIKA
2018 február 01., 10:42
comments 86

„Ha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt”

Valami ilyesmit mondott Mihai Tudose román miniszterelnök január elején, aztán nem sokkal később azt, hogy ő nem is akasztásra akart utalni. Január 15-én aztán lemondott a miniszterelnökségről (nem a kijelentései miatt), most pedig az MTI szerint bocsánatot kért szavaiért.

Ezúton is nyilvánosan bocsánatot kérek minden olyan közösségtől, illetve a kisebbségek minden olyan tagjától, amelyek és akik gyűlöletszításként vagy erőszakra való felbujtásként érthető nyilatkozatom miatt sértve érezték magukat

- ezt írta Facebook oldalára a volt miniszterelnök.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.