Hogy megfeleljen a versenyhatóságnak, Mészáros Lőrinc tényleg eladta a rádióját: Szíjj Lászlónak, az üzlettársának

Média
2018 február 01., 17:41
comments 91

Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelőben és az Opusban. A GVH úgy ítélte meg, a felcsúti polgármester eleget tett a versenykárosítás megelőzéséért azzal, hogy eladta a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető cégeit. A médiahatóság szerint ugyanis így már nem korlátozza a szabad piaci versenyt az, hogy Mészáros kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta.

A G7 viszont azt írja, Mészáros figyelt arra, hogy az egyik cég ne kerüljön túl messzire: a céget a cégbírósági iratok szerint január 17-én a Szőke Tisza Invest Kft. vette meg, és még aznap kifizette a – nem részletezett – vételárat. A Tisza Invest pedig Szíjj László tulajdona, akinek több közös üzlete van Mészárossal, például a CLH és a CLH Klímaszervíz épületgépészeti cégek, illetve a Visonta Projekt Kft. és a Marlera-Istria Kft.

Azt, hogy a Gong Rádió kié lett, még nem tudni – írja a lap. (G7)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.