Hogy megfeleljen a versenyhatóságnak, Mészáros Lőrinc tényleg eladta a rádióját: Szíjj Lászlónak, az üzlettársának

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelőben és az Opusban. A GVH úgy ítélte meg, a felcsúti polgármester eleget tett a versenykárosítás megelőzéséért azzal, hogy eladta a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető cégeit. A médiahatóság szerint ugyanis így már nem korlátozza a szabad piaci versenyt az, hogy Mészáros kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta.

A G7 viszont azt írja, Mészáros figyelt arra, hogy az egyik cég ne kerüljön túl messzire: a céget a cégbírósági iratok szerint január 17-én a Szőke Tisza Invest Kft. vette meg, és még aznap kifizette a – nem részletezett – vételárat. A Tisza Invest pedig Szíjj László tulajdona, akinek több közös üzlete van Mészárossal, például a CLH és a CLH Klímaszervíz épületgépészeti cégek, illetve a Visonta Projekt Kft. és a Marlera-Istria Kft.

Azt, hogy a Gong Rádió kié lett, még nem tudni – írja a lap. (G7)

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.