Hogy megfeleljen a versenyhatóságnak, Mészáros Lőrinc tényleg eladta a rádióját: Szíjj Lászlónak, az üzlettársának

2018 február 1., csütörtök 17:41
92

Mint ismert, a Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte Mészáros Lőrinc irányításszerzését a Konzum Alapkezelőben és az Opusban. A GVH úgy ítélte meg, a felcsúti polgármester eleget tett a versenykárosítás megelőzéséért azzal, hogy eladta a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető cégeit. A médiahatóság szerint ugyanis így már nem korlátozza a szabad piaci versenyt az, hogy Mészáros kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta.

A G7 viszont azt írja, Mészáros figyelt arra, hogy az egyik cég ne kerüljön túl messzire: a céget a cégbírósági iratok szerint január 17-én a Szőke Tisza Invest Kft. vette meg, és még aznap kifizette a – nem részletezett – vételárat. A Tisza Invest pedig Szíjj László tulajdona, akinek több közös üzlete van Mészárossal, például a CLH és a CLH Klímaszervíz épületgépészeti cégek, illetve a Visonta Projekt Kft. és a Marlera-Istria Kft.

Azt, hogy a Gong Rádió kié lett, még nem tudni – írja a lap. (G7)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt