Nem fogod elhinni, mit reagált a Fidesz arra, hogy egy hangfelvétel szerint Kövér beismerte, a választási rendszer reformjában volt földrajzi bűvészkedés

Több 444 videó?
Szeretném

Szombaton jelent meg a Reflektor blogon egy állítólag 2017. januári hangfelvétel, amin Kövér László házelnök azt mondja, az a jó, „ha az ellenzék nem rúg labdába” a választáson, aminek a reformjáról – amivel újrarajzolták a választókerületeket, a kritikák szerint a Fidesznek kedvezve – azt mondta, „nem mondom, hogy nincsen benne földrajzi bűvészkedés vagy nem volt, de csak annyi földrajzi bűvészkedés volt benne, mint a 90-es törvényben amit a szocik alkottak meg eredetileg”.

A fideszes kommunikációban mára már kitalálták az adekvát választ, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati kommunikációért felelős államtitkára kérdésre azt mondta Kövér kijelentéseiről:

„Minden szava e tekintetben vállalható, nevezhetjük ennek a megvalósítását, tehát arányos alkotmányos rendszer megvalósítását egy kemény munkának, akár bűvészkedésnek, ebből a szempontból nincs jelentősége. A tartalom a lényeg. Magyarországon törvényes, arányos rendszer jött létre.”

Egy nappal korábban, hirtelenjében viszont még nem nem tudtak ennyire olajozottan reagálni, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója egyszerűen elővette a Bármilyen Közügyben Bevethető, Végső Kormányzati Választ:

az ezzel kapcsolatos ellenzéki vádaskodás nem más, mint reménytelen helyzetben lévő pártok egy újabb akciója.

Egyébként mond valamit, hiszen részben pont a választási reform miatt sokkal kevesebb esélyük van választást nyerni, mint a Fidesznek. ¯\_(ツ)_/¯  Persze az is lehet, hogy azért mondta épp ezt, mert nagy a verseny a szakmájában, már Puskás Imre is ott liheg a nyakában.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója

Hidvéghi még annyit elmondott, hogy egy leiratot látott, ami szerint a tartalomban semmi vállalhatatlan kijelentés nincs. „A választási rendszer ugyanolyan demokratikus, mint 1990-ben volt, ugyanolyan esélyeket kínál mindenkinek, a korábbi aránytalanságokat pedig sikerült kiküszöbölni” – mondta. (Hír Tv, Magyar Nemzet)