Harmadjára már jó térképeket raktak Trump atomprogramjába

Elintézhetnénk annyival, hogy csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit, de valahol azért aggasztó, ha az amerikai hadsereg idei legfontosabb stratégiai dokumentumában, az új nukleáris fejlesztéseket beharangozó Nuclear Posture Review-ban közzétett térképeken még a legfőbb atomfenyegetésnek kikiáltott Észak-Korea térképét is elizélik. A Kínában és Oroszországban komoly aggodalmakat kiváltó, új, kisebb hatóerejük miatt akár ténylegesen is bevethető atomfegyverek fejlesztését előterjesztő tervezetben közölt térképeket csak harmadjára sikerült végleg rendbe szednie az amerikai kormányzatnak.

A tervezet kiszivárogtatott változatában ugyanis Észak-Koreát az egész koreai félszigetet kitöltő országként szerepeltették. Ezt az első hivatalosan nyilvánosságra hozott verzióban már javították. De nem ez volt az egyetlen, méretre apró, hatásában mégis nagyon durva hiba a térképeken.

Oroszország méreteihez képest például a Kuril-szigetek egész jelentéktelennek tűnnek, de az amerikaiak térségbeli fő szövetségesei, a japánok biztos nem örültek annak, hogy az amerikai térképrajzolók Oroszországhoz csatolták a vitatott hovatartozású szigetcsoportot. A Kuril-szigeteket a II. világháborúban szállta meg a Szovjetunió, de a két legdélibb szigetet Japán a magáénak tartja. A harmadik térképváltozatról így ezeket inkább törölték.

Valószínűleg a tajvaniak se verték földhöz a seggüket örömükben attól, hogy Tajvant pedig Kínához csatolták, pláne, hogy mindezt annak az amerikai hadseregnek a térképrajzolói, akik elméletben szavatolják az ország függetlenségét Kínától. Harmadjára már ezt a hibát is sikerült javítani. (Via Quartz)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.