A magyar miniszterelnök levélben köszöntötte Davor Šuker volt futballistát

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Orbán Viktor miniszterelnök személyes hangvételű levelet és ajándékot küldött Davor Šukernek, a horvát labdarúgó-szövetség (HNS) elnökének, aki január 1-én ünnepelte az 50. születésnapját.

Fotó: PFLA

„Nem kétséges, hogy a futball olyan közös nyelv, amelyen mi, magyarok és horvátok éppen azért érthetjük meg egymást, mert saját nemzeti dialektusunkban beszéljük. Azt szeretnénk, hogy minél több fiatal játékosunk jusson el a nemzetközi labdarúgás porondjára, és élhesse át a válogatott tagjaként azt az egész nemzetet összekovácsoló élményt, amelyet az Aranycsapat és a horvát futball nagy generációja szerzett saját hazájának és a világ minden sportrajongójának” – olvasható a HNS honlapján Orbán Viktor levele, amit egy tokaji furmint mellett Magyar József nagykövet adott át a korábbi legendás futballistának.

A HNS elnöke a nagykövetnek megköszönte a miniszterelnök figyelmességét, és a magyar és a horvát futballban rejlő együttműködésről váltott szót vele – írja az MTI.

„Köszönöm szépen Orbán úrnak, kedves barátomnak és a sport nagy szerelmesének e figyelmességét, aki nagyon sokat tett a magyar futballért és minden sporttevékenységért. Nagyon örülök a két ország labdarúgó szövetsége közötti színvonalas együttműködésnek, és hiszem, hogy sokat segíthetünk egymásnak tudásunk és tapasztalataink megosztásával, mind a futballisták, mind a sportlétesítmények terén” – mondta Davor Šuker.

Mészáros Lőrinc két éve vette meg a csőd szélén álló, hatalmas adósságokat felhalmozott NK Osijek eszéki focicsapatot, ahonnan annak idején Davor Šuker indult. A vásárlás után nem sokkal Šuker ajándék labdákat vitt a Puskás Akadémiába.

Szöllősi György (jobbra) Davor Sukerral a Nemzeti Sporthoz a Puskás Akadémiától érkező főszerkesztő Mészáros Lőrinc eszéki csapatáról szóló riportjában.

Arról, hogy mennyit köszönhet a magyar foci Orbán Viktornak, itt írtunk.