A Momentum dunaújvárosi jelöltje népszavazást kezdeményezett, hogy legyen rendes közvilágítás, de a helyi választási iroda nem engedte

POLITIKA
2018 február 08., 19:34
comments 87

A Castellum írta meg, hogy elkaszálták a Momentum helyi jelöltjének, Kaszó Róbertnek a két, dunaújvárosi népszavazási kezdeményezését:

1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Dunaújvárosban egyenként min. 8000 lumen fénykibocsátású és legalább 6.000 Kelvin színhőmérsékletű LED izzós köztér-világítási rendszer épüljön ki?”

Ezt a kérdést arra hivatkozva (pdf) nem engedte át a Helyi Választási Iroda, hogy nem lehet népszavazást tartani a költségvetésről, márpedig egy köztér-világítási rendszer olyan sokba kerülne, hogy érintené a költségvetést.

Dunaújvárosban két éve egy 255 milliós beruházás után az utcák sötétebbek lettek, mint azelőtt voltak, előfordult, hogy rendőrök kísérték át a gyalogosokat a tök sötét zebrán. Erről azóta sem volt hajlandó beszélni a helyi, fideszes polgármesterrel.

2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Dr. Dorkota Lajos Dunaújváros Díszpolgára címe visszavonásra kerüljön?”

Ezt a kérdést pedig arra hivatkozva (pdf) kaszálták el, hogy nem lehet népszavazást tartani a képviselő-testület hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről.

Dorkota Lajos fideszes országgyűlési képviselő volt, illetve a párt megyei választmányának az elnöke volt 2013 nyaráig, amikor kinevezték az energiaágazatot és a közműszektort felügyelő, elvileg független szuperhatóság elnökévé. (via Castellum)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.