A Momentum dunaújvárosi jelöltje népszavazást kezdeményezett, hogy legyen rendes közvilágítás, de a helyi választási iroda nem engedte

2018 február 8., csütörtök 19:34
87

A Castellum írta meg, hogy elkaszálták a Momentum helyi jelöltjének, Kaszó Róbertnek a két, dunaújvárosi népszavazási kezdeményezését:

1. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Dunaújvárosban egyenként min. 8000 lumen fénykibocsátású és legalább 6.000 Kelvin színhőmérsékletű LED izzós köztér-világítási rendszer épüljön ki?”

Ezt a kérdést arra hivatkozva (pdf) nem engedte át a Helyi Választási Iroda, hogy nem lehet népszavazást tartani a költségvetésről, márpedig egy köztér-világítási rendszer olyan sokba kerülne, hogy érintené a költségvetést.

Dunaújvárosban két éve egy 255 milliós beruházás után az utcák sötétebbek lettek, mint azelőtt voltak, előfordult, hogy rendőrök kísérték át a gyalogosokat a tök sötét zebrán. Erről azóta sem volt hajlandó beszélni a helyi, fideszes polgármesterrel.

2. „Egyetért-e Ön azzal, hogy Dr. Dorkota Lajos Dunaújváros Díszpolgára címe visszavonásra kerüljön?”

Ezt a kérdést pedig arra hivatkozva (pdf) kaszálták el, hogy nem lehet népszavazást tartani a képviselő-testület hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről.

Dorkota Lajos fideszes országgyűlési képviselő volt, illetve a párt megyei választmányának az elnöke volt 2013 nyaráig, amikor kinevezték az energiaágazatot és a közműszektort felügyelő, elvileg független szuperhatóság elnökévé. (via Castellum)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt