A Belváros helyett Óbudán épülhet fel a szovjet megszállás emlékműve

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végéig. Köszönjük, hogy összedobjátok. Akkor nem tartozunk majd senkinek, csak köszönettel - nektek.

Az Óbudán felállítandó obeliszk látványterve.

Eredetileg a szovjet megszállás áldozatainak emlékművét is az ellentmondásos emlékművekkel terhelt Szabadság Téren tervezték felállítani, de ott nem kapott tulajdonosi hozzájárulást, így most végül Óbudán állíthatják fel a gulágra hurcolt magyaroknak emléket állító obeliszket, jelentette be Menczer Erzsébet, Óbuda fideszes parlamenti képviselője.

Menczer szerint az emlékmű így méltó helyre talált, mert szerinte csak Óbudáról 15 ezer embert hurcoltak el a szovjetek málenkij robotra. Menczer számaira én nem vennék mérget, mert ő az interjújában azt állította, hogy egymillió magyart hurcoltak a Szovjetunióba a világháború végén. A levéltári források alapján ezidáig 130 ezer elhurcoltról tudunk - sváb családból származom, édesapám zsidómentő nagybátyja is köztük volt.

Menczer nyilatkozatában sikeresen merült el az összehasonlító véralgebra holokausztrelativizáló tudományában. "Nagyon helyesnek tartom, hogy a Holokauszt áldozatait megbecsüljük, és róluk többszörösen megemlékezünk. De ha a kettős mércét le akarjuk bontani, akkor a szovjet megszállás áldozatainak ugyanúgy kell, hogy legyen emlékéve és központi emlékműve" - mondta. (Via Óbuda.hu)

Még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni az év végig
Eddig összegyűlt: 10,6 millió Forint

Egész évben sokan támogattátok a szerkesztőséget, a ti segítségetek nélkül a 444 nem tudna stabilan működni. Most év végéig még 12 millió forintot szeretnénk összegyűjteni, ezt a pénzt az újság bővítésére fordítanánk, például abban is segítene, hogy januártól két új riporterrel kezdjük az évet. Segíts, hogy a 444 bővülni tudjon!

Támogasd a 444 szerkesztőségét!
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.