Szél Bernadett a nemzetbizottsági bizottságban kérdezne rá, miért vonták vissza a körözést Gorka Sebestyén ellen

POLITIKA
2018 február 13., 09:23
comments 100

Az LMP-s Szél Bernadett kezdeményezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság a következő ülésén kérjen tájékoztatást a Gorka Sebestyén elleni eljárás eredményeiről, mivel az ügy szerinte nemzetbiztonsági aggályokat is felvet.

A magyar, brit és amerikai állampolgárságú Gorkát, aki korábban Donald Trump tanácsadója is volt, 2016. szeptember 17. óta elfogatóparancs alapján körözte a magyar rendőrség lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés vádjával. Ennek ellenére tavaly márciusban Szijjártó Péter is találkozott vele

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én.
photo_camera Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megbeszélését folytat Gorka Sebestyén elnöki külügyi és nemzetbiztonsági tanácsossal Washingtonban 2017. március 21-én. Fotó: KKM / MTI

A rendőrség azonban nemrég megszüntette a körözést, mert úgy értékelték, hogy „a továbbiakban nem várható eredmény”.

Ugyanakkor nem valószínű, hogy a meghallgatásból lesz valami, mert Németh Szilárd és a kormánypárti képviselők bojkottálják a nemzetbiztonsági bizottság üléseit, ezért a testület az utóbbi két alkalommal nem tudott összeülni. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.