Befagyasztották a sakkvilágszövetség svájci bankszámláit, mert az elnököt azzal vádolják, hogy a szíriai kormány nevében üzletelt

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) közölte, a szövetség svájci bankszámláit befagyasztották, miután a szövetség több mint 22 éve regnáló elnökét, Kirszan Iljumzsinov volt kalmük elnököt (Putyin megbízható szövetségesét) azzal vádolták meg, hogy a szíriai kormány nevében végzett el tranzakciókat.

Kirszan ljumzsoniv, a FIDE elnöke Vlagyimir Putyinnal Szocsiban 2017. július 21-én.Fotó: Alekszej Nikolszkij / Szputnyik

Az orosz milliárdos 2015-ben került rá az amerikai pénzügyminisztérium szankciós listájára, mondván: Bassár el-Aszad kormányával üzletelt. Iljumzsinov tagadta a vádakat, és visszalépett a FIDE vezetésétől.

De a FIDE most közölte, a svájci UBS bank befagyasztotta a számlájukat, és az elnök még mindig a szankciós listán van. A lausanne-i központú FIDE kincstárnoka, Adrian Siegel elismerte, hogy ez „komoly probléma”, ami „súlyosan károsította” a szövetség üzleti ügyeit.

Iljumzsnov – aki egy időben megfontolta, hogy elinduljon a FIFA vezetéséért – egyébként korábban azt állította, elrabolták az ufók, akik mellesleg a sakk feltalálói. (BBC)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.