Kövér László elismerte, hogy a köztévé nagyon elfogult

POLITIKA
2018 február 16., 09:19
comments 62

Az LMP blogja egy újabb részletet közölt abból a hangfelvételből, amely Kövér László házelnök egy januári, zártkörű rendezvényen mondott szavait örökítette meg. A következő párbeszédet rakták most ki:

Kérdező: „Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki, azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?” 

Kövér László: „Persze! … [nem kivehető – talán: „jól látja”] Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből … [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapda jellegű kérdés volt … hogy … igen, hát ööö … különben … hogy mondjam … Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat.”

A reflektor blog emlékeztet, hogy 2005-ben Kövér az ilyen elfogult sajtótól annyira undorodott, hogy nem volt hajlandó elmenni a Napkeltébe, "mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik".

Korábban egy olyan részletet közöltek ugyanerről a rendezvényről, amelyen Kövér elismeri, hogy bűvészkedtek a választási rendszer átírásakor, hogy a Fidesznek kedvezőbbek legyenek a feltételek. Akkor is azzal védekezett, hogy szerinte a baloldal is ezt csinálta. (reflektor.blog.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.