Kövér László elismerte, hogy a köztévé nagyon elfogult

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Az LMP blogja egy újabb részletet közölt abból a hangfelvételből, amely Kövér László házelnök egy januári, zártkörű rendezvényen mondott szavait örökítette meg. A következő párbeszédet rakták most ki:

Kérdező: „Azt mondta, hogy semmit sem tettek a választójog és a média kapcsán, amit az előzőek ne tettek volna meg – de aki, azokat is gazemberségnek gondolta, az gondolhatja ezeket is? Tehát, aki mondjuk a Napkeltét annak gondolta, az gondolhatja a mostani M1-et annak?” 

Kövér László: „Persze! … [nem kivehető – talán: „jól látja”] Én annyiban… próbálom, tudom kivágni magam a nehéz helyzetemből … [közönség nevet, nem kivehető] zavaros és csapda jellegű kérdés volt … hogy … igen, hát ööö … különben … hogy mondjam … Megbarátkoztam azzal a helyzettel, hogy úgy tűnik, az élet meg a politika, az már csak ilyen. Nem én találtam ki a játékszabályokat, ezt korábban talán már mondtam. Tehát nem én alakítottam ki a játékszabályokat.”

A reflektor blog emlékeztet, hogy 2005-ben Kövér az ilyen elfogult sajtótól annyira undorodott, hogy nem volt hajlandó elmenni a Napkeltébe, "mert van egy szint, amely alá nem szabad süllyedni, különben az ember a saját magával szemben folyó aljas manipulációs játékok puszta eszközévé válik".

Korábban egy olyan részletet közöltek ugyanerről a rendezvényről, amelyen Kövér elismeri, hogy bűvészkedtek a választási rendszer átírásakor, hogy a Fidesznek kedvezőbbek legyenek a feltételek. Akkor is azzal védekezett, hogy szerinte a baloldal is ezt csinálta. (reflektor.blog.hu)

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.