Megírtuk, hogy Homolya titkára a Közbeszerzési Hatóság egyik vezetője, ez ciki volt, úgyhogy gyorsan átírták a Hatóság honlapját

Szerdán írtuk meg, hogy Homolya Róbert közlekedéspolitikai államtitkár személyi titkára, Szűcs Gabrialla a Közbeszerzési Hatóság elnöki kabinetjének vezetője is. Ez azért necces ügy, mert Homolya korábbi ügyei után pont azért szaglászik az EU Csalás Elleni Hivatala, az OLAF, mert Homolya kapcsolataival, posztjaival és céges érdekeltségeivel gyakorlatilag behálózta a magyar közbeszerzési piac nagy részét. Úgy volt például a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyettese, hogy az általa tulajdonolt cégek közbeszerzések előkészítésében vettek részt tanácsadóként.

Mikor Szűcs Gabrielláról kérdeztük a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot, ahol Homolya most államtitkár, és a Közbeszerzési Hatóságot, mindkét szerv azt írta, hogy szerintük nincs összeférhetetlenség a két poszt között. Feltűnő volt viszont, hogy az NFM és a KH is „elnöki koordinátorként” hivatkozott Szűcs Gabriellára, nem pedig az elnöki kabinet vezetőjeként, ahogyan az a Hatóság honlapján is szerepelt.

Azóta a Hatóság módosította is a honlapját, és megváltoztatták Szűcs pozícióját, az elnöki kabinet vezetője helyett átírták „elnöki koordinátorra”, mintha nem is lenne vezetői pozíciója.

Arra sajnos nem gondoltak, hogy az internet nagyon nehezen felejt, nem is nehéz kikeresni, hogyan nézett ki még néhány nappal ezelőtt ez a honlap:

De még a Közbeszerzési Hatóság ma is elérhető régi honlapján is kabinetvezetőként szerepel Szűcs.

Csütörtökön kérdeztük erről Lázár Jánost is, de a miniszter szerint semmilyen összeférhetetlenség nincsen Homolyával kapcsolatban, az pedig, hogy Homolya és köre évek óta a markában tartja a közbeszerzési piacot, nem probléma, mert egy remek szakemberről van szó.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.