30 napos tűzszünetet követel Szíriában az ENSZ Biztonsági Tanácsa

A törökökkel szövetséges szír lázadó egy ellenőrzőpontnál, Azaz városa mellett, az Afrin felé vezető úton.Fotó: OZAN KOSE/AFP

Egyhangú döntést hozott az ENSZ Biztonsági Tanácsa szombaton és haladéktalanul tűzszünetet követelnek Szíriában, ahol az elmúlt hetekben - ahogy Magyari Péter írta - körbezárt világháborúvá súlyosbodott a fegyveres konfliktus, amely azóta éleződött ki újra, hogy januárban a török hadsereg hadműveletet indított az ország észak-nyugati részét uraló kurdok ellen. 

Odáig fajult a helyzet, hogy a jelek szerint a szíriai kormányerők  már célzottan támadnak kórházakat a pokol epicentrumában, Kelet-Gútában. Az UNICEF szerint már elfogytak a jelzők az afrini pokolra, ahol több száz ember veszítette életét, és tízezrek voltak kénytelenek elhagyni otthonaikat.  

A BT kuvaiti és svéd kezdeményezésre döntött. Az orosz nagykövet Vaszilij Nebenzia többször hangoztatta, hogy nem életszerű azonnal tűzszünetet követelni, de végül beadta a derekát, és ejtette a 72 órás határidőt. 

Olof Skoog svéd nagykövet szerint az ENSZ konvojai és csapatai készen állnak, hogy tűzszünet esetén megkezdjék a kitelepítéseket és a sérültek ellátását. (Time /AP)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.