A Momentum egyelőre nem tárgyal a többi párttal a visszalépésekről

politika
2018 február 26., 10:16
comments 413

Nem befolyásolja a Momentum eddigi stratégiáját az összellenzéki jelölt hódmezővásárhelyi győzelme. Hajnal Miklós, a párt szóvivője  Márki-Zay Péter meglepetésszerű sikerét a 444-nek úgy értékelte, hogy egy kiábrándult fideszes indult, akinek sikerült megszólítania a bizonytalanokat, 

de szerinte ennek nincs akkora tanulsága, amit az áprilisi, országgyűlési választás egészére le lehetne vonni.

A Momentum továbbra is a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtésre koncentrál, amit március 5-ig szeretnének befejezni. A koordinált indulásról csak ezután tárgyalnának más pártokkal. Hajnal szerint ekkor látszik, ki hol tudott saját jelöltet indítani. A Momentum korábban már közölte, hogy három feltétellel hajlandó visszaléptetni jelöltjeit más pártok javára: 

  • ha hiteles ellenzéki jelölt van, 
  • ha a jelöltnek matematikai esélye győzni, 
  • és hogy a többi párt is megtegye ezt, különben nincs értelme. 

A Momentum szóvivője szerint Márki-Zay Péter esetében mindhárom feltétel teljesült, ezért is tudták támogatni. Hozzátette, hogy több ilyen jelöltre lenne szükség. 

A Momentum nem csatlakozik azokhoz a tárgyaláshoz, amit az LMP kezdeményezett az  MSZP-Párbeszéd szövetséggel és a Jobbikkal az egyéni választókerületekben való indulásról. 

Hajnal megjegyezte, hogy a Momentum korábban küldöttgyűlési határozatban mondta ki, hogy nem köt választási együttműködést másik párttal. Ez pedig most is köti a párt vezetését. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.