A Momentum egyelőre nem tárgyal a többi párttal a visszalépésekről

politika
2018 február 26., 10:16
comments 418

Nem befolyásolja a Momentum eddigi stratégiáját az összellenzéki jelölt hódmezővásárhelyi győzelme. Hajnal Miklós, a párt szóvivője  Márki-Zay Péter meglepetésszerű sikerét a 444-nek úgy értékelte, hogy egy kiábrándult fideszes indult, akinek sikerült megszólítania a bizonytalanokat, 

de szerinte ennek nincs akkora tanulsága, amit az áprilisi, országgyűlési választás egészére le lehetne vonni.

A Momentum továbbra is a jelöltállításhoz szükséges aláírásgyűjtésre koncentrál, amit március 5-ig szeretnének befejezni. A koordinált indulásról csak ezután tárgyalnának más pártokkal. Hajnal szerint ekkor látszik, ki hol tudott saját jelöltet indítani. A Momentum korábban már közölte, hogy három feltétellel hajlandó visszaléptetni jelöltjeit más pártok javára: 

  • ha hiteles ellenzéki jelölt van, 
  • ha a jelöltnek matematikai esélye győzni, 
  • és hogy a többi párt is megtegye ezt, különben nincs értelme. 

A Momentum szóvivője szerint Márki-Zay Péter esetében mindhárom feltétel teljesült, ezért is tudták támogatni. Hozzátette, hogy több ilyen jelöltre lenne szükség. 

A Momentum nem csatlakozik azokhoz a tárgyaláshoz, amit az LMP kezdeményezett az  MSZP-Párbeszéd szövetséggel és a Jobbikkal az egyéni választókerületekben való indulásról. 

Hajnal megjegyezte, hogy a Momentum korábban küldöttgyűlési határozatban mondta ki, hogy nem köt választási együttműködést másik párttal. Ez pedig most is köti a párt vezetését. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt