Márki-Zay Péter legyőzte a fideszes jelöltet Hódmezővásárhelyen

2018 február 25., vasárnap 18:40
2508

Polgármester úr! Polgármester úr!

és

Megcsináltuk!

Ezt skandálják Márki-Zay Péter eredményváróján az emberek.

Az ellenzéki összefogás legyőzte a Fidesz jelöltjét Lázár János városában.

Az eredmény:

  • Dr. Márki-Zay Péter független (ellenzékipártok támogatásával) 13 076 (57.49%)
  • Hegedűs Zoltán  Fidesz  9 468 (41.63%)
  • Hernádi Gyula független 201 (0.88%)

A Fidesz előre jelezte, hogy nem tart eredményvárót, Lázár János egész nap eltűnt.  Bár Lázár János nem indulhat a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, mindenki tisztában volt vele, hogy Hegedűs Zoltán, a fideszes polgármesterjelölt a helyi Fideszt vezető miniszter embere. Ez nemhogy a győzelemhez, de még a kis különbségű vereség elkerüléséhez sem volt elég. 

A fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán nem tartott kampányzárót. Az ellenzéki jelölt, Márki-Zay Péter viszont igen. Volt kockázata annak, hogy ide elmenjenek emberek: a napokban olyan szórólapokat osztogattak a városban, amiben név szerint listázták a támogatóit, köztük egy 92 éves tanárt. Márki-Zay Péter is azt mondja, gyanús körülmények közt bocsátották el, miután bejelentette, hogy indul a polgármester-választáson. Nem sokkal később kamerákat szereltek az utcájába, majd a helyi plébános is elkezdett ellene és a Fidesz mellett prédikálni. Aztán mégiscsak elindult a választáson egy régi hódmezővásárhelyi MSZP-s, akit emiatt kizártak a pártból. Hernádi Gyula ellenzéki polgármesterjelölt, ahhoz képest, hogy ellenzéki polgármesterjelölt, nem igazán keresi a médiafigyelmet, a Hír TV-vel például nem volt hajlandó beszélni.  

Márki-Zaynak fideszes többségű testületet kell majd irányítania. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt