Orbán: Ha nyerni akarunk, akkor háromszor annyi erőt kell mozgósítanunk, mint az ellenfeleinknek

politika
2018 február 26., 12:51
comments 508

Tegnap a Fidesz akkorát veszített a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson, hogy máris lett több furcsa következménye:

De mindennél furcsább, hogy Orbán Viktor szóba állt egy újsággal, mármint egy valódi újsággal, aminek a tulajdonosa nem egy jó barátjáé. A hvg.hu-nak sikerült elkapnia néhány kérdésre a Márki-Zay-gate-tel kapcsolatban.

A miniszterelnök – gratulálva és sok sikert kívánva az új polgármesternek – levonta a tanulságokat:

  • „Hódmezővásárhely fontos város, mindig is a szívünkön viseltük a sorsát, ezután is mindent meg fogunk tenni fejlődéséért.”
  • „A Fidesznek azt kell tudnia, vagy fölidéznie a régi tudást, hogy a mi közösségünknek soha semmit nem adnak olcsón vagy ingyen.”
  • „Ha mi nyerni akarunk, akkor a mi közösségünknek kétszer-háromszor annyi erőt kell mozgósítanunk, mint az ellenfeleinknek.”

Arra a kérdésre, hogy szükség van-e a Bayer által emlegetett szembenézésre, azt mondta: „Hogyne, szembe kell néznünk az ellenfeleinkkel.” A bevándorlóországgá tételről is beszélt, de a lényeg, hogy „háromszor annyit kell dolgoznunk, mint eddig”.

Egyébként ez („Kezdjünk el dolgozni!”) ma a kormánymédia fő üzenete is, úgyhogy tessék szépen letenni azt a rozés poharat, feltűrni azt a pufimellényt, két marokra fogni azt a talicskát, gyöngybetűkkel megpályázni azt a közbeszerzést és lefoglalni azt a dubaji repülőjegyet, különben nem jutunk egyről a kettőre! (via hvg.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.