Valódi nyomozást vár a rendőrségtől Tiborcz-ügyben az unió költségvetési bizottságának néppárti elnöke

bűnügy
2018 február 27., 20:27
comments 620

"Szeretnék egy valódi rendőri nyomozást látni Orbán Viktor vejének ügyében"

 - nyilatkozta a Politicónak  Ingeborg Gräßle, az Európai Parlament költségvetési bizottságának néppárti elnöke. 

Gräßle a Fidesz konzervatív partnere, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tagja, aki járt már Magyarországon, és eléggé képben van az itteni viszonyokkal, ő vezette az ősszel Magyarországon járt delegációt, amely a felcsúti kisvasútra szánt összegeket is ellenőrizte. Hosszasan elemezte a források felhasználását, de akkor mindvégig diplomatikusan fogalmazott. 

photo_camera Tiborcz István a Sziget VIP-ban 2015-ben. Fotó: Németh Dániel/444

A Politico cikke felidézi, hogy az OLAF januárban súlyos szabálytalanságokat tárt fel a Tiborcz István vezette Elios Zrt. beszerzései körül, és az ügyészség ugyan nyomoz Magyarországon, Polt Pétertől túl sok eredményt nem várhatnak az uniós adófizetők.  

"Azt várjuk, hogy a magyarok működjenek együtt a problémamegoldásban. Támogatjuk Magyarországot, közben viszont a magyar hatóságok úgy keretezik a helyzetet, mintha ellenfélként tekintenénk rájuk" - folytatta Gräßle, aki valószínűleg Szijjártó Péter külügyminiszter múlt heti nyilatkozatára utalt, amiben a magyar választási kampányba való beavatkozásként értékelte az Elios-ügy fejleményeit. 

Gräßle beszélt arról is, hogy sokkal tempósabb munkára számítanak a 4-es metrót érintő törvénytelenségek felkutatásában is. Arról is beszél, fontos volna, hogy az unió forrásfelhasználását a továbbiakban a jogállami normák érvényesüléséhez kössék.

A Politico egy másik néppárti forrást is idéz a költségvetési bizottságból, aki anonimitást kérve beszél arról, hogy megváltozott a hangulat a testületben, és nem a magyarok javára: most már világos a többség előtt, hogy rendszerszintű korrupcióval van dolguk. (Politico)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt