Eltemették Ján Kuciakot

2018 március 3., szombat 17:14
48

A legközelebbi családtagok, barátok és kollégák kísérték utolsó útjára Ján Kuciakot, az Aktuality.sk újságíróját, akit 27 éves korában a menyasszonyával együtt agyonlőttek az otthonában.

Gyászolók Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró temetésén Trencsénselmecen (Stiavnik) 2018. március 3-án. Fotó: Bundas Engler/MTI/MTVA

Kuciakot szombat délután Štiavnik községben helyezték végső nyugalomra. A mise szombat délután 15 órakor kezdődött, az elhunytat Stanislav Zvolenský pozsonyi érsek búcsúztatta.

Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát Nagymácsédon, közös házukban gyilkolták meg, a halálukat fej- és mellkaslövés okozta. A gyilkosság összefügghet Kuciak munkájával: az újságíró a szlovák kormány és az olasz maffia összefonódásáról írt.  Az újságíró utolsó cikkét több lap is lehozta, több tízezren tüntettek Robert Fico kormánya ellen. Az ügyészség közben őrizetbe vette, majd szabadon is engedte az üggyel összefüggésben letartóztatott olaszokat.

Fotó: Vladimir Simicek / AFP

Martina Kušnírovát pénteken temették el Gregorovcén. (Parameter)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt