Gyanús füstszag miatt visszafordult a Wizzair Budapest-Dortmund járata

közlekedés
2018 március 05., 18:31
comments 47

Wizzair, Airbus A320
photo_camera Wizzair, Airbus A320 Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Az AIRportal ír arról, hogy hétfő reggel alig néhány perc repülés után visszafordult a Wizzair W6 2291-es számú, a Budapest Liszt Ferenc reptérről Dortmundba indult járata, miután a személyzet„azonosítatlan” füstszagot érzett az utastérben. Az Airbus A320-as repülőgép 20 perccel felszállás után biztonságosan landolt Ferihegy 13R jelű futópályáján. 

Bár füstöt nem tapasztaltak, a biztonság kedvéért a személyzet a visszafordulás mellett döntött.  A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megvizsgálta és műszakilag rendben találta a gépet, de az utasokat végül egy másik repülőgép szállította el Dortmundba.

A Wizzair az alábbi tájékoztatást küldte az AIRportálnak az esettel kapcsolatban:

“Március 5-én a Wizz Air W6 2291 számú, Budapest-Dortmund járata röviddel felszállás után elővigyázatosságból visszatért Budapestre, mivel a kabinban szokatlan szagot észleltek. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

(AIRportal)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.