Gyanús füstszag miatt visszafordult a Wizzair Budapest-Dortmund járata

2018 március 5., hétfő 18:31
47

Wizzair, Airbus A320 Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Az AIRportal ír arról, hogy hétfő reggel alig néhány perc repülés után visszafordult a Wizzair W6 2291-es számú, a Budapest Liszt Ferenc reptérről Dortmundba indult járata, miután a személyzet„azonosítatlan” füstszagot érzett az utastérben. Az Airbus A320-as repülőgép 20 perccel felszállás után biztonságosan landolt Ferihegy 13R jelű futópályáján. 

Bár füstöt nem tapasztaltak, a biztonság kedvéért a személyzet a visszafordulás mellett döntött.  A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megvizsgálta és műszakilag rendben találta a gépet, de az utasokat végül egy másik repülőgép szállította el Dortmundba.

A Wizzair az alábbi tájékoztatást küldte az AIRportálnak az esettel kapcsolatban:

“Március 5-én a Wizz Air W6 2291 számú, Budapest-Dortmund járata röviddel felszállás után elővigyázatosságból visszatért Budapestre, mivel a kabinban szokatlan szagot észleltek. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

(AIRportal)