Gyanús füstszag miatt visszafordult a Wizzair Budapest-Dortmund járata

2018 március 5., hétfő 18:31
47

Wizzair, Airbus A320 Fotó: Ujvári Sándor/MTI/MTVA

Az AIRportal ír arról, hogy hétfő reggel alig néhány perc repülés után visszafordult a Wizzair W6 2291-es számú, a Budapest Liszt Ferenc reptérről Dortmundba indult járata, miután a személyzet„azonosítatlan” füstszagot érzett az utastérben. Az Airbus A320-as repülőgép 20 perccel felszállás után biztonságosan landolt Ferihegy 13R jelű futópályáján. 

Bár füstöt nem tapasztaltak, a biztonság kedvéért a személyzet a visszafordulás mellett döntött.  A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság megvizsgálta és műszakilag rendben találta a gépet, de az utasokat végül egy másik repülőgép szállította el Dortmundba.

A Wizzair az alábbi tájékoztatást küldte az AIRportálnak az esettel kapcsolatban:

“Március 5-én a Wizz Air W6 2291 számú, Budapest-Dortmund járata röviddel felszállás után elővigyázatosságból visszatért Budapestre, mivel a kabinban szokatlan szagot észleltek. A repülőgép rendben leszállt, jelenleg műszaki ellenőrzés alatt áll. A késés minimalizálása érdekében a Wizz Air másik repülőgéppel fogja üzemeltetni a járatot. A Wizz Air elnézést kér az okozott kényelmetlenségért, de utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága elsődleges fontosságú számunkra.”

(AIRportal)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt