Ezeket érdemes tudni a lenti helyreigazításról

jog
2018 március 06., 21:00
comments 35

A Ferencváros sötét ügyeiről szóló cikkeink miatt az önkormányzat perek sorozatát indította ellenünk. A bírósági ügyek kimenetéről folyamatosan tájékoztatjuk az olvasókat.

Bácskai Jánosék a 2017 májusában megjelent Mint a Buddhához, úgy járulunk elé című cikkünket 11 pontban támadták meg. A hosszú cikk Varga József fideszes parlamenti képviselő és polgármesteri főtanácsadó visszás ügyeivel foglalkozik:

link Forrás

A kifogásolt pontok egyike sem értintetette a Varga Józseffel kapcsolatos állításainkat. A bíróság végül jogerősen 11 pontból 8-ban a 444-nek adott igazat, háromban viszont nem fogadta el a bemutatott bizonyítékainkat. Az ítélet szövege szerint a per nyertese 2/3-ad arányban a 444.hu. Mind a három pont, amiben helyreigazításra kötelezett minket az ítélőtábla, a IX. kerületi parkolás nyereségének számaival kapcsolatos. Az ítélet teljes szövege itt olvasható.

Február 20-án megírtuk, hogy a 444 egy másik esetben minden pontban megnyerte a parkolási pert Ferencvárossal szemben. Ugyanis miután láttuk, hogy az önkormányzat az összes feltárt ügy közül a parkolásra reagál a legérzékenyebben, és a végsőkig próbálja mentegetni a rendszert, nyomozásba kezdtünk. Videó- és cikksorozatban bebizonyítottuk, hogy a IX. kerületi parkolás jobban bűzlik, mint korábban gondoltuk. Bemutattuk, hogy az önkormányzat egy olyan emberre bízta az üzemeltetést, aki jelenleg milliárdos parkolási csalás gyanújával ül a vádlottak padján. Megírtuk, hogy a kerületben az automaták jelentős része kamu, sorszám nélküli parkolójegyeket adnak ki, majd nyilvánosságra hoztunk egy a vagyonkezelőben titokban vezetett VIP parkolási listát, amin többek között illágilsan szerepelt a polgármester vitorláscsapattársa, Rudits Tibor.

Az önkormányzat közben ismét pert indított ellenünk. Ezt a parkolási pert már nem csak nagyobb részben, hanem minden pontban a 444.hu nyerte meg. Sikerült bebizonyítanunk, hogy komoly gondok vannak a kerületi parkolás üzemeltetésével.

Ezek után a ferencvárosi képviselő-tetület egyhangúlag döntött, hogy felmondja a szerződést a parkolást üzemeltető alvállakozóval, a FER-PARK 2010 kft-vel.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.