Luxemburg az osztrákokkal együtt perel a paksi bővítés miatt

gazdaság
2018 március 06., 06:39
comments 89

Ausztriához hasonlóan Luxemburg is megtámadja a paksi bővítést. „Aktívan támogatni fogjuk Ausztria keresetét” - jelentette be Carole Dieschbourg luxemburgi környezetvédelmi miniszter hétfőn Brüsszelben. Dieschbourg fontosnak tartja, hogy közpénzből ne támogassanak nukleáris beruházásokat, mert ezeket rossz megoldásnak tartja.

Az új osztrák kormány januárban jelentette be, hogy keresetet nyújt be az Európai Bíróságnak a paksi atomerőmű bővítése ellen. Ebben azt kéri, hogy a bíróság semmisítse meg az Európai Bizottság határozatát, amivel jóváhagyták a bővítést.

Az osztrák kormány szerint az Európai Bizottság rossz üzenetet küld az energiapolitikában azzal, ha habozás nélkül jóváhagyja az atomerőmű építéséhez nyújtandó támogatást. Úgy számoltak, hogy a bővítés állami beavatkozás nélkül soha nem lesz nyereséges. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.