Önvezető autókra támadtak dühös emberek Kaliforniában

2018 március 6., kedd 21:04
110

Idén eddig hat baleset történt a hivatalos feljegyzések szerint Kaliforniában, melyben önvezető jármű is érintett volt, és ezek közül kettő esetében az emberi szereplő szándékosan mehetett neki az algoritmus vezérelte járműnek. 

Január 10-én egy gyalogos rohant át az utcán San Franciscóban, hogy éppen utasokra váró, mozdulatlan GM Cruise önvezető autó előtt üvöltözni kezdjen, majd megütötte a jármű lökhárítóját. Emberi sérülés nem történt, az autón kisebb sérülés keletkezett. 

Január 28-án egy taxisofőr szállt ki az autójából, szintén San Franciscóban, odasétált egy GM Cruise-hoz, és megütötte a szélvédőt, karcolást okozva ott. 

A robotok elleni San Francisco-i támadások nem újkeletűek, az utóbbi időben többször is szóltak arról hírek, hogy megszaporodtak az incidensek. Mi is írtunk arról, hogy decemberben egy állatmenhely kellett nyugdíjba küldje a biztonsági őr robotját, mert a környéken élők nem nézték jó szemmel a jelenlétét. 

Közben formálódnak a politikai mozgalmak is, melyek adóztatni akarják az emberi munkákat elvevő robotokat, San Franciscóban pedig nemrég törvénnyel korlátozták az egyszerre utcán lévő kiszállító robotok számát. 

Pedig a helyzet csak romlani fog, szintén keddig hír, hogy az Uber önvezető kamionjai például megkezdték a teszt-teherszállítást Arizona államában. 

(Guardian, Verge)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt