Ron Werber felmondott az LMP-nél

politika
2018 március 08., 12:31
Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán, még az előző ciklusban
photo_camera Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán, még az előző ciklusban Fotó: Botos Tamás

Nem dolgozik tovább az LMP-nek az izraeli kampánytanácsadó Ron Werber, aki korábban a szocialista pártnak adott sokáig tanácsokat. A hírről elsőként a jobbikos Alfahír számolt be, de később két elnökségi tag is megerősítette azt a 444-nek. Werbert egyelőre nem sikerült elérnünk.

A válás okairól nem akart beszélni egyikük sem, bár volt aki utalt rá, hogy Werber túlzottan „impulzív” természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt „kampánytechnikai nézetkülönbségek” adódtak. 

Közismert az LMP környékén, hogy Werber elsősorban Ungár Péter elnökségi taggal tartotta a kapcsolatot és dolgozott a párt kampányán. Ungár elértük, de nem akart nyilatkozni.

Werber, aki 2017 októbere óta dolgozott az LMP-nek, azzal lett ismert a magyar közéletben, hogy ő vezényelte az MSZP 2002-es harsány és elég primitív negatív kampányát, ami győzelemre vezetett. Érkezésekor úgy írtunk róla, mint akinek érkezése az LMP új, poszt-schifferi korszakát jelzi. 

Noha nemzetközi tapasztalata szerényebb volt, gyakran mérték össze Werber munkásságát a Fidesz nemrég elhunyt amerikai spin doctorával, Arthur Finkelsteinnel. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.