Ron Werber felmondott az LMP-nél

2018 március 8., csütörtök 12:31
195
Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán, még az előző ciklusban Fotó: Botos Tamás

Nem dolgozik tovább az LMP-nek az izraeli kampánytanácsadó Ron Werber, aki korábban a szocialista pártnak adott sokáig tanácsokat. A hírről elsőként a jobbikos Alfahír számolt be, de később két elnökségi tag is megerősítette azt a 444-nek. Werbert egyelőre nem sikerült elérnünk.

A válás okairól nem akart beszélni egyikük sem, bár volt aki utalt rá, hogy Werber túlzottan „impulzív” természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt „kampánytechnikai nézetkülönbségek” adódtak. 

Közismert az LMP környékén, hogy Werber elsősorban Ungár Péter elnökségi taggal tartotta a kapcsolatot és dolgozott a párt kampányán. Ungár elértük, de nem akart nyilatkozni.

Werber, aki 2017 októbere óta dolgozott az LMP-nek, azzal lett ismert a magyar közéletben, hogy ő vezényelte az MSZP 2002-es harsány és elég primitív negatív kampányát, ami győzelemre vezetett. Érkezésekor úgy írtunk róla, mint akinek érkezése az LMP új, poszt-schifferi korszakát jelzi. 

Noha nemzetközi tapasztalata szerényebb volt, gyakran mérték össze Werber munkásságát a Fidesz nemrég elhunyt amerikai spin doctorával, Arthur Finkelsteinnel. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt