Ron Werber felmondott az LMP-nél

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel
Ron Werber Kuncze Gáborral beszélget Százhalombattán, még az előző ciklusbanFotó: Botos Tamás

Nem dolgozik tovább az LMP-nek az izraeli kampánytanácsadó Ron Werber, aki korábban a szocialista pártnak adott sokáig tanácsokat. A hírről elsőként a jobbikos Alfahír számolt be, de később két elnökségi tag is megerősítette azt a 444-nek. Werbert egyelőre nem sikerült elérnünk.

A válás okairól nem akart beszélni egyikük sem, bár volt aki utalt rá, hogy Werber túlzottan „impulzív” természete sok volt a pártvezetésnek, ami miatt „kampánytechnikai nézetkülönbségek” adódtak. 

Közismert az LMP környékén, hogy Werber elsősorban Ungár Péter elnökségi taggal tartotta a kapcsolatot és dolgozott a párt kampányán. Ungár elértük, de nem akart nyilatkozni.

Werber, aki 2017 októbere óta dolgozott az LMP-nek, azzal lett ismert a magyar közéletben, hogy ő vezényelte az MSZP 2002-es harsány és elég primitív negatív kampányát, ami győzelemre vezetett. Érkezésekor úgy írtunk róla, mint akinek érkezése az LMP új, poszt-schifferi korszakát jelzi. 

Noha nemzetközi tapasztalata szerényebb volt, gyakran mérték össze Werber munkásságát a Fidesz nemrég elhunyt amerikai spin doctorával, Arthur Finkelsteinnel. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.