Elolvasod a „független belvárosi újságot”, és a hálától zokogva rohansz a szavazófülkébe

Nekem már néhány meggyőző szórólap is elég volt a fővárostól és a Fidesztől, hogy elkötelezzem magam a választókerületemben induló Hollik István mellett. A hölgyeket pedig egy figyelmes nőnapi üdvözlőkártyával állította a maga oldalára a Fidesz-KDNP ifjú jelöltje.

De hátha vannak még olyanok, akik nem tudják, kire szavazzanak április 8-án! A Mai Belváros alighanem nekik készült, hiszen a 40 oldalas kiadvány részletesen foglalkozik a helyi politikával, és ráadásul, ahogy azt a címlap legtetején hirdeti:

független újság.

Nézzük meg tehát, hogyan tudósít ez a független újság a kampány résztvevőiről! Jöjjenek sorban a legfontosabb hírek!

1. Hollik István: Együtt a családokért, esküvői fotópályázat

2. Hollik István: Sportközpont épül kormányzati támogatással

3. Hollik István az első képviselőjelölt

4. Juhász Péter: Otthon és az autóban is drogozott

5. Juhász Péter: Nők követelik az asszonyverő távozását

6. Hollik István: informatikai képzés időseknek

7. Az ellenzék lebontaná a kerítést és bármire képes

8. Hollik István elment egy kiállításmegnyitóra

Az 1. számú választókerületben jelöltet indít még például a Jobbik, az  MSZP-Párbeszéd, a Momentum és az LMP is. Úgyhogy most vegyük át még egyszer, milyen képek és hírek jelentek meg Losonczy Pálról, V. Naszály Mártáról, Fekete-Győr Andrásról és Csárdi Antalról a független belvárosi újságban!

Íme:

....

.....

....

Aki azon gondolkozna, honnan van pénz erre a tartalmas kiadványra, azt megnyugtathatom, hogy mindannyian áldoztunk erre a nemes célra, hiszen tele van a belvárosi önkormányzat és a kormány hirdetéseivel. Az ENSZ aljas szándékairól és Orbán Viktor ünnepi beszédéről például egész oldalas hirdetés informálja az olvasókat.

A Mai Belváros amúgy már a 2014-es kampányban is észrevétette magát. Akkori összesítés szerint 2006 és 2013 között majdnem 400 milliót hirdetett el benne csak a Belváros. És az is kiderült, hogy a lap kiadója, az Impress-Régió Kft. a tulajdonosa egy Aranykéz utcai lakásnak, történetesen annak, amelyik Habony Árpád hivatalos lakcíme volt akkor.

Ugyanebben a választókerületben jelenik meg a City nevű lap is, hasonló profillal.