Újra rács mögött az olasz maffiózó, akiről a meggyilkolt szlovák újságíró az utolsó cikkét írta

Kedden hajnalban őrizetbe vette a szlovák rendőrség Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó, a szervezett bűnözés a szlovák kormány közötti kapcsolatot feldolgozó cikkében. Nemcsak Vadalát, 16 másik embert is elfogtak.

Vadalát egyszer már őrizetbe vették március elsején, de aztán kiengedték. A parameter.sk szerint kedden egy európai elfogatóparancs alapján akcióztak a rendőrök, a főügyészség szóvivőjének a tájékoztatása alapján az európai elfogatóparancsot Olaszországban, egy nemzetközi bűnszervezet által elkövetett kábítószeres bűncselekménnyel kapcsolatban adták ki.

Antonino Vadala Szlovákiában leginkább a mezőgazdaságban és az ingatlanpiacon üzletel, de nemrég indított be egy államilag támogatott naperőművet is. Jan Kuciak befejezetlen cikkében arról írt, hogy Antonino Vadala együttműködött a Ndrangheta nevű olasz bűnszervezettel, amikor egy konkurens bandatagot meggyilkoló maffiózónak segített az elrejtőzésben. 

Vadala korábban együtt élt Mária Troškovával (Robert Fico kormányfő asszisztense), és együtt vállalkozott Slavomír Jasaň-nyal, aki a kormány biztonsági tanácsát vezető Viliam Jasaň fia. A botrány kirobbanásakor Trošková és Jasaň is lemondtak posztjukról, az újságíró meggyilkolása miatt kirobbant kormányválsága azóta elsodorta Fico egyik legerősebb szövetségesét, Robert Kaliňák belügyminisztert, 

Hétfőn a Speciális Ügyészi Hivatal ügyésze hétfőn feljelentést tett Robert Kaliňák lemondott belügyminiszter és több magas beosztású rendőrtiszt ellen. Jaromír Čižnár főügyész döntése szerint a büntetőeljárás lehető legnagyobb fokú objektivitásának megőrzése érdekében a bűnügyet közvetlenül a szlovák Főügyészség ügyésze fogja vizsgálni. 

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.