Népszava: A csengeri nő egyszer még a saját utcáját is lezáratta azzal, hogy a német pénzügyminiszer érkezik az örökség átutalásáról tárgyalni

POLITIKA
2018 március 14., 08:17
comments 250

A Népszava kedden elment Csengerre, hogy utánajárjon annak a háziasszonynak, aki Kósa Lajost a miniszter állítása szerint sikeresen becsapta őt azzal, hogy az 1300 milliárd forintos örökségét állampapírba fektetné. (Azóta kiderült, hogy Kósa egyéb módon is kötődött a csalóhoz, akinek a férje időközben öngyilkosságot követett el.)

A lap a romániai határnál lévő településen érdekes pletykákat tudott meg a helyiektől:

  • Évekig szinte nyomorban élt a család, de aztán előkerült egy rejtélyes irat, ami igazolta, hogy az Sz. család tetemes vagyont örökölt egyik németországi rokonuk után.
  • 4 gyerekük van, a legidősebb lány 35 körüli, az utána következő fiú 30, a két kisebb fiú pedig 20 és 12.
  • A 30 éves férfi állítólag azzal dicsekedett, hogy akár az ükunokái is kacsalábon forgó palotában lakhatnak majd az örökségnek hála.
  • Az ezt igazoló dokumentumot látva állítólag ügyvédek és orvosok is adtak kölcsön a családnak, ami ezekből a kölcsönökből felújította a házát, majd vett egy nagyobb házat, egy márkás kocsit, és egy Pólus Palace Hotel feliratú mikrobuszt.
  • Az asszony állítólag hangoztatta, hogy tulajdonrészük van egy gödi szállodában és golfklubban. (A golfszálló viszont becsődölt, a hitelező CIB és az MFB futhatott a pénze után.)
  • A család korábban egyszerű életet élt, volt, hogy a boltban csak hitelre tudtak vásárolni, sokszor kértek kölcsön, de aztán úgy beindult a rongyrázás, hogy egyszer állítólag lezáratták a saját utcájukat, mondván, a német pénzügyminiszer érkezik hozzájuk, hogy az örökség átutalásáról tárgyaljon.
A csengeri Móricz Zsigmond utca, ahova a háziasszony cége be volt jegyezve.
photo_camera A csengeri Móricz Zsigmond utca, ahova a háziasszony cége be volt jegyezve. Fotó: Google Street View
  • A helyiek szerint a NAV kb. egy hónapja szállt ki a család székhelyére, és állítólag több iratot is lefoglaltak, nyomozás indult, a családfő – aki mindenki szerint rendes, jóravaló, csendes ember volt – nem sokkal ezután felakasztotta magát.
  • Az asszony egyelőre házi őrizetben van, a lábára nyomkövetőt szereltek, de volt, aki kedden is látta fényes nappal az utcán. A fia szerint a nő nincs is házi őrizetben, igaz, a férfi az 1300 milliárd forintos örökséget is valódinak tartja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.