Először gázolt halálra gyalogost egy önvezető Uber

autó
2018 március 19., 17:32
comments 306
photo_camera Önvezető Volvo Fotó: ANGELO MERENDINO

Egy arizonai nő az első áldozata az Egyesült Államokban egyre több helyen tesztelésre engedett önjáró Uber-autóknak - írja a New York Times az arizónai Tempe város rendőrségének közleményére hivatkozva. 

Az autó volánjánál ült ugyan sofőr, de a jármű automata üzemmódban közlekedett,  amikor egy nő átkelt az úttesten, és az autó elütötte. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A cikk szerint a cég teljes együttműködést ígért az ügy kivizsgálására. Bejelentették, hogy azonnal felfüggesztik a teszteléseket nem csak Tempe városában, de Pittsburghben, San Franciscóban és a kanadai Torontóban is. Az eset feltehetően nagy hullámokat ver majd: az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban már így is megszaporodtak az önvezető autókat ért támadások. 

Az Uber összesen 24 ezer önvezető Volvo vásárlására kötött megállapodást nemrég, miután a Google is bejelentette, hogy a vezető nélküli járművel piacára igyekszik. (New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.