Először gázolt halálra gyalogost egy önvezető Uber

2018 március 19., hétfő 17:32
311
Önvezető Volvo Fotó: ANGELO MERENDINO

Egy arizonai nő az első áldozata az Egyesült Államokban egyre több helyen tesztelésre engedett önjáró Uber-autóknak - írja a New York Times az arizónai Tempe város rendőrségének közleményére hivatkozva. 

Az autó volánjánál ült ugyan sofőr, de a jármű automata üzemmódban közlekedett,  amikor egy nő átkelt az úttesten, és az autó elütötte. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

A cikk szerint a cég teljes együttműködést ígért az ügy kivizsgálására. Bejelentették, hogy azonnal felfüggesztik a teszteléseket nem csak Tempe városában, de Pittsburghben, San Franciscóban és a kanadai Torontóban is. Az eset feltehetően nagy hullámokat ver majd: az Egyesült Államokban az elmúlt hónapokban már így is megszaporodtak az önvezető autókat ért támadások. 

Az Uber összesen 24 ezer önvezető Volvo vásárlására kötött megállapodást nemrég, miután a Google is bejelentette, hogy a vezető nélküli járművel piacára igyekszik. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt