Semjén szerint ha elmondja, kivel vadászott, az a vadászvilágban ugyanolyan inkorrektség, mint egy nőügyben az indiszkréció

politika
2018 március 20., 10:15
comments 294

Semjén Zsolt kilátót adott át a Bence-hegyen, itt kérdezte az Index, az N1 Tv és a Mérce, ami élőben közvetítette a vadászbotrányba keveredett miniszterelnök-helyettest, aki Kósa Lajossal szemben szívesen válaszolt a kérdésekre.

link Forrás

Semjén először azzal védekezett, hogy csak rokonlátogatóban járt Svédországban, de aztán a Magyar Nemzet megírta, hogy az állandó vadászpartnere nem egyik rokona, hanem egy magyar szállodaipari vállalkozó, Farkas József volt, akinek a második Orbán-kormány hatalomra kerülése óta rengeteg állami megbízáshoz jutottak az érdekeltségei, csak EU-s forrásból több mint 530 millió forinthoz, és Farkas noszvaji szállodája, a 2010-14 között 365 milliós támogatásban részesülő Oxigén Hotel & Zen Spa avatóünnepségén pont Semjén Zsolt mondott beszédet.

Semjén most azzal védekezett, hogy ő vendég, tehát az nem az ő dolga és felelőssége, hogy megvizsgálja a vendéglátója anyagi helyzetét. Az Index erre közbevetette, hogy nem egy ebédről volt szó, hanem egy több millió forintos vadászutakról, amiket nem tüntetett fel a vagyonnyilatkozatában. Semjén erre azt mondta: nem is kellett ezt feltüntetnie a vagyonnyilatkozatában, mert ő ezt az ajándékot nem a képviselői munkájával összefüggésben kapta, ő mint az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke volt meghívva. Példaként azt hozta fel, hogy ha valaki a Magyar Olimpiai Bizottság egyik vezetője, és országgyűlési képviselő, ő sem tünteti fel, hogy meghívták az adott sportág vezetőjeként.

Semjén azt mondta, elfogadja, hogy a kampányban csúsztatások fordulnak elő. Azt is elárulta, hogy a rendszerváltás óta Svédországban egy tucatnál biztos többször járt vadászni.

Arra, hogy Farkas József – akitől a nagy értékű ajándékutazást kapta – 100 milliókat kapott az államtól, azt mondta: „Ahhoz nekem semmi közöm. Énnekem az ő pályázatairól fogalmam sincs. Se kompetenciám nincs hozzá, se nem tartozik rám.” Újra elmondta, hogy nem politikusi minőségében utazott, hanem vadászként. Neki ez azért nem okozott problémát, mert egy tisztességes vadász meghívta őt vadászként.

Semjén azt mondta, azért nem akar belebonyolódni az ügybe részletesen, mert ha elmondaná, hogy valakivel itt és így vadászott, az „a vadászvilágban ugyanolyan inkorrektség, mint például az orvosi titoknak vagy a gyónási titoknak a megsértése”, „vagy mint egy nőügyben az indiszkréció”.

Semjén szerint neki, mint vendégnek nem kell tudnia, és nem is tartozik rá, hogy a meghívó miből rendezte a számlát. Semjén végül elismételte, soha senkinek nem intézett semmit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.