A Nyílt Társadalom Alapítványok szerint a civil társadalmat lejárató masszív támadássorozat két héttel a választások előtt a hatalmas korrupciós botrányokról vonja el a figyelmet

politika
2018 március 22., 17:00
comments 87

A Soros Györgyhöz köthető Open Society Foundations (OSF , Nyílt Társadalom Alapítványok) közleményben reagált arra, hogy előbb a kormány szerdán azt mondta, a „Soros-szervezeteket be kell tiltani”, Orbán Viktor meg azt, hogy a következő években a „Soros-birodalmat ki kell szorítani” Magyarországról, ma azt is hozzátette: „Azt már tudjuk, hiszen lelepleződtek, hogy Magyarországon 2000 zsoldos, egy egész zsoldos hadsereg dolgozik Soros Györgynek, s a magyar kormány ellenében.”

Az OSF teljes közleménye így szól:

„A Nyílt Társadalom Alapítványok aggodalommal figyelik a magyarországi civil szervezetek elleni egyre intenzívebb támadásokat. Ezek között megtalálhatóak voltak fedett akciók és a korábbiakban még nem tapasztalt alantas trükkök: álcázott interjúk, titkos hangfelvételek és koholt hivatkozások.

A mostani kampány része a magyar kormány által indított, a civil társadalmat lejárató régóta tartó masszív támadássorozatnak, és ez két héttel a választások előtt elvonja a figyelmet a hatalmas korrupciós botrányokról.

Mélységes aggodalmunkat fejezzük ki, hogy ezek a támadások eddig nem látott új szintet értek el, és mindez az Európai Unió egyik tagállamában megtörténhet. A Nyílt Társadalom Alapítványok továbbra is elkötelezettek, hogy támogassák és megvédjék a független civil társadalmat, ahogy tették ezt az elmúlt 30 évben.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.