Jelentkezett a legnagyobb svéd lapban a Semjén által agyonlőtt rénszarvas gazdája

2018 március 22., csütörtök 20:40
846

Tovább dagad Semjén Zsolt vadászbotránya. Miközben a miniszterelnök-helyettes már kanadai és afrikai vadászatokat emlegetve magyarázza, hogy minden rendben van az ügyeivel, ő csak diszkrécióból nem mond semmit a drága, ajándékba kapott utazásokról, már a legnagyobb svéd lap, az Aftonbladet is a svédországi vadászatai felől érdeklődött.

Semjén beszédet mond Hortobágyi T. Cirill új főapát benedikálás szertartása után a Pannonhalmi Főapátság tornatermében március 21-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Jelentkezett is náluk Niklas Jonsson, aki azt állítja, az övé volt az a rénszarvas, amit a fotók tanúsága szerint Semjén egyik vadászatán lőttek agyon, majd vittek el helikopterrel egy kötélen lógatva. Niklas Jonsson azt mondta a lapnak:

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.”

Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, ami a Magyar Nemzet videóján látható.

Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászaton pózol a döglött állattal. Fotó: Hír Tv / MNO

Niklas Jonsson elmondta, hogy körülbelül 300 példánya van, ezek nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik a csordából. Maga sem tudja, mikor tűnhetett el a kérdéses rénszarvas. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.Szerinte ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára, és lelőni az egyik tehenét.

A kérdés most az, hogy ami történt, az vadászat vagy mészárlás volt-e.

Niklas Jonsson az Aftonbladet videóján eteti az egyik rénszarvasát.

A svédországi számik szerint is illegális lehetett Semjén vadászata. A rénszarvasok kilövését eleve szigorúan szabályozzák, már csak azért is, mert a vadon már nem élnek rénszarvasok Svédországban, így amit Semjén kilőtt, az valószínűleg háziállat volt.

Az Aftonbladet elérte a helikopteres céget is, ami szerint a magyar szervezőé a felelősség, egy svéd cég ilyesmiben nem venne részt. Farkas József egyelőre tagadja, hogy ő szervezte volna a vadászatot, annak ellenére, hogy ő is látható a vadászatról készült fotókon. (Aftonbladet)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt