Jelentkezett a legnagyobb svéd lapban a Semjén által agyonlőtt rénszarvas gazdája

utazás
2018 március 22., 20:40

Tovább dagad Semjén Zsolt vadászbotránya. Miközben a miniszterelnök-helyettes már kanadai és afrikai vadászatokat emlegetve magyarázza, hogy minden rendben van az ügyeivel, ő csak diszkrécióból nem mond semmit a drága, ajándékba kapott utazásokról, már a legnagyobb svéd lap, az Aftonbladet is a svédországi vadászatai felől érdeklődött.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond Hortobágyi T. Cirill új főapát benedikálás szertartása után a Pannonhalmi Főapátság tornatermében 2018. március 21-én.
photo_camera Semjén beszédet mond Hortobágyi T. Cirill új főapát benedikálás szertartása után a Pannonhalmi Főapátság tornatermében március 21-én. Fotó: Krizsán Csaba/MTI/MTVA

Jelentkezett is náluk Niklas Jonsson, aki azt állítja, az övé volt az a rénszarvas, amit a fotók tanúsága szerint Semjén egyik vadászatán lőttek agyon, majd vittek el helikopterrel egy kötélen lógatva. Niklas Jonsson azt mondta a lapnak:

„Az enyém. Látni a füljelzőt rajta. És senki sem kapott engedélyt arra, hogy kilője.”

Az apja, Tobias is azt mondta, hogy nincs kétség, a fiáé volt az állat, ami a Magyar Nemzet videóján látható.

Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászaton pózol a döglött állattal.
photo_camera Semjén Zsolt az egyik svédországi vadászaton pózol a döglött állattal. Fotó: Hír Tv / MNO

Niklas Jonsson elmondta, hogy körülbelül 300 példánya van, ezek nagy területen vándorolnak, ezért nem lehet feltétlenül észrevenni, ha valamelyik hiányzik a csordából. Maga sem tudja, mikor tűnhetett el a kérdéses rénszarvas. Azt ígérte, feljelentést tesz a rendőrségen.Szerinte ez olyan, mint bemenni valakinek a farmjára, és lelőni az egyik tehenét.

A kérdés most az, hogy ami történt, az vadászat vagy mészárlás volt-e.

Niklas Johnsson az Aftonbladet videóján eteti az egyik rénszarvasát.
photo_camera Niklas Jonsson az Aftonbladet videóján eteti az egyik rénszarvasát.

A svédországi számik szerint is illegális lehetett Semjén vadászata. A rénszarvasok kilövését eleve szigorúan szabályozzák, már csak azért is, mert a vadon már nem élnek rénszarvasok Svédországban, így amit Semjén kilőtt, az valószínűleg háziállat volt.

Az Aftonbladet elérte a helikopteres céget is, ami szerint a magyar szervezőé a felelősség, egy svéd cég ilyesmiben nem venne részt. Farkas József egyelőre tagadja, hogy ő szervezte volna a vadászatot, annak ellenére, hogy ő is látható a vadászatról készült fotókon. (Aftonbladet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.