Szabó Zsolt tagadja, hogy pénzt parkoltatna Belize-ben

A Magyar Nemzet a pénteki számában bemutatott egy dokumentumot. ami a lap szerint bizonyítja, hogy Szabó Zsolt államtitkár több mint egymilliárd forintot parkoltat a belize-i offshore cége számláján. A lap szerint Szabó Zsolték családi vállalkozása, az Exact-Cont Kft. ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint amelyik a dokumentumok egyikén szerepel.

Szabó Zsolt államtitkárFotó: kormany.hu

Szabó a cikk megjelenés után a Facebookon reagált. Az államtitkár azt írta, „a mai napon a sajtóban megjelent hamis vád, mely szerint én a tulajdonosa vagy igazgatója lennék egy olyan off-shore cégnek, amelynek számláján nagy összegű készpénzt tárolnak, hazugság. Ez nem más, mint Simicska Lajos és pártjának a Jobbiknak szervezett lejárató akciója”.

Büntetőjogi felelősségének tudatában kijelentette, hogy sem neki, sem feleségének, sem a hozzátartozóinak nincs a tulajdonában a hatvani irodaházba bejelentett offshore cég, és abban semmilyen tisztséget nem viselnek. Az ígéri, hogy az ügyben feljelentést tesz mindenki ellen, akik a pénzparkoltatással vádolja.

Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.