Szívünkben hála vagyon, a szemünkben szeretet - énekeltették az ovisokkal Rétvári Bencének

A szívünkben hála vagyon, a szemünkben szeretet, felépült az új óvodánk, örüljetek gyerekek - énekelték az ovisok a piliscsabai Erdészkerti Óvoda megnyitóján. Az ünnepség még március 14-én volt, a gyerekek pedig az ünnepi beszédek között adták elő a műsoraikat.

Az ünnepi beszédeket pedig többet között Rétvári Bence államtitkár, illetve Csenger-Zalán Zsolt térségi országgyűlési képviselő mondta. Rétvári arról beszélt, hogy az Orbán-kormány hatalomra kerülése óta (azaz az elmúlt nyolc évben) mennyi új óvodai férőhely létesült az országban, Csenger-Zalán Zsolt pedig mindezt helyi szintre is kivetíve azt mondta, a választókerületben nem egy és nem is két új óvoda épült. Íme, a PilisTV riportja az ünnepségről:

A videót a 24.hu szúrta ki.

Rétvári Bence és Csenger-Zalán Zsolt épp aznap látogatott el a piliscsabai óvoda megnyitójára, amikor a Kúria egy másik esetben kimondta, hogy kampánytevékenységet nem lehet óvodában végezni. A Kúria ezt azzal kapcsolatban mondta ki, hogy Simonka György fideszes képviselő a saját Facebook oldalát reklámozó pólókat osztogatott ovisoknak.

Azóta persze az óvodalátogatásokat már sokkal magasabb szinten is tökélyre fejlesztették: maga Orbán Viktor, két alkalommal is (itt és itt).