Annyira felpörgött a kampány, hogy a legnagyobb Fidesz-rajongók kérték számon Németh Szilárdon, hogy Gyurcsány nem lett elszámoltatva

idióta rekordok
2018 március 29., 21:53
comments 213

Németh Szilárd Angyalföldön tartott fórumot. Ott, ahol még a 2010-es kétharmados fideszes tarolás idején is az MSZP győzött, és Tóth József MSZP-s polgármester még mindig leválthatatlannak tűnik, ráadásul legutóbb minden egyes szavazókört simán megnyertek a szocialisták a XIII. kerületben.

Természetesen itt is vannak igazhitűek, akik kíváncsiak voltak a Fidesz alelnökének menekült- és ellenzékellenes előadására. Amit Németh előadott, abban nincs sok újdonság, a lényeg, hogy Novák Katalint is tudta tetézni abban, hogy mivel járna, ha beengednénk pár ezer menekültet:

Ha április 8-án rosszul döntenek az emberek, az „eddig elért sikereinket sutba dobhatjuk”, mert az egészségügy, az oktatás, a sport, a kerületi beruházások helyett minden forrást a bevándorlókra kell fordítani, így elvész minden eddigi eredmény, és „elvész a jövő is”.

Az Index riportjának végén viszont van egy érdekes rész az ország talán legnagyobb Fidesz-rajongóival kapcsolatban, akik még a Vörös Kerületben is kitartanak Orbán Viktor miniszterelnök mellett. A tudósítás szerint ugyanis egy úr arra volt kíváncsi, hogy megtörténik-e az ellenzékiek, vagyis „a hazaáruló politikus férgek felelősségre vonása, ha nyerünk”. Az úr a halálbüntetést is kiszabná, „bár sajnos a halálbüntetést elutasítja az EU”. Arra azért rákérdezett – és ezért nagy tapsot kapott –, hogy „az állampolgárság megvonásán esetleg gondolkodik-e a Fidesz”.

Az Index szerint ekkor Németh igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy háromféle elszámoltatás van, „a büntetőjogi a legnehezebb kategória”, de „az erkölcsi és a politikai a legkönnyebb, ennek eszköze a választás”. Szerinte „ha nem kerülnek be a Parlamentbe, annál nagyobb elszámoltatás nincs”. Csakhogy az Index szerint a felbőszült közönség ezzel nem elégedett meg, és többen bekiabálták, hogy „a Gyurcsányt sose vonták felelősségre”. (A 2010-ben megígért elszámoltatás valóban teljesen elmaradt.)

Bár Németh azzal hárított, hogy Gyurcsányt nem lenne miért felelősségre vonni, ha nem ülnének bent a Parlamentben, a hallgatóság, ami amúgy végig itta a szavait, ezt a választ már nem díjazta tapssal.

photo_camera Fotó: Botos Tamás / 444

Tavaly májusban hasonló helyzet állt elő, amikor a Fidesz-hívők még Németh Szilárdnál is keményebben álltak ki a Fidesz érdekei mellett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.